Teisipäev, veebruar 18, 2014
 

Nuputa finaali Kärdla õpilased

Kolmapäeval said Emmaste põhikoolis kokku Hiiumaa koolide matemaatikavõistluse Nuputa piirkondlikus voorus osalejad. Mõõtu võtsid 5., 6. ja 7. klasside võistkonnad Kärdla, Käina, Emmaste ja Palade koolist.
Noorema vanuserühma võistkondades oli neli liiget: kaks 5. ja kaks 6. klassist. Noorematest oli edukas Kärdla ühisgümnaasiumi I võistkond koosseisus Kustu Künnapas, Artur Reitalu, Andres Sõmer ja Ats Erk, keda juhendasid õpetajad Reet Sauer ja Ruth Alas. Teisele kohale nuputasid endid Palade ja kolmandale Kärdla III võistkond.
7. klasside võistkonnas oli kolm liiget ja teistest rohkem punkte kogus taas Kärdla ühisgümnaasiumi I võistkond: Mattias Malk, Marta Eller ja Helina Kivi, keda juhendasid õpetajad Anneli Salumaa ja Sirje Kallaste. Järgnesid Käina I ja Palade võistkond.
Võistkonnad lahendasid ristsõna, valikvastustega, peastarvutamise ja loovus- ning ei-jah vastustega ülesandeid.
Mõlema vanuserühma parim võistkond esindab Hiiu maakonda vabariiklikul lõppvõistlusel 26. aprillil Viljandi Paalalinna koolis.
Nuputa on võistkondlik matemaatikaülesannete lahendamise võistlus, mis toimub kahes vanuserühma ja seda korraldab Eesti Matemaatika selts koostöös Tartu ülikooli teaduskooliga.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411