Teisipäev, veebruar 11, 2014
 

Merejääle lõksu jäänud kalastajad vajasid abi

Laupäev, 8. veebruar oli Lääne prefektuuri piirivalvuritele tegus päev, sest kümned jalgsi või autoga merejääl olnud inimesed vajasid abi kaldale jõudmiseks. Õnneks keegi viga ei saanud. Päeva jooksul jääolud muutusid ja mitte kõigil ei õnnestunud kaldale tagasi pöörduda seda teed pidi, mida mööda oli hommikul merejääle mindud. Kõigi juhtumite puhul ei olnud vaja otsest sekkumist, piisas kohalolekust ja abistavast juhendamisest.
Lääne prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu paneb kõigile merejääle minejatele südamele, et muutuvate ilmastikuoludega tuleb hoolega jälgida ka jääga toimuvaid muudatusi ning silmas pidada võimalikku kaldale jõudmise teekonda. Tema sõnul peab jääle minejail alati kaasas olema laetud akuga mobiiltelefon, et vajadusel abi kutsuda. Silma tasub peal hoida ka läheduses kalastavatel inimestel, et vajadusel neid kas hoiatada muutunud olude eest või üheskoos asuda teele kalda poole. Üldiselt soovitab ta praeguste jääoludega hoiduda autodega merejääle minemisest, sest võib juhtuda, et inimesed saavad piirivalvurid küll kaldale aidata, kuid neljarattaline tuleb maha jätta.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411