Reede, veebruar 14, 2014
 

Kõpu kooli töökohtadest

Harda Roosna | Hiiu Leht
Septembrist Hiiu vallale üle mineva Kõpu internaatkooli 20 töötaja töölepingud antakse muutmata kujul Kärdla ühisgümnaasiumile üle ja kooli töötajad jätkavad vähemalt esialgu oma senist tööd.
Kärdla ühisgümnaasiumi direktor Ivo Eesmaa ütles, et siiski on veel vara rääkida, kui paljudele töötajatele kool tööd pakkuda saab. “Koolil ei saa kahte direktorit olla,” märkis Eesmaa ja lisas, et Kõpu kooli direktori Liia Toomiga ei pruugita lepingut lõpetada, ehk on talle pakkuda muud tööd.
Ülejäänud 19 koolitöötaja lepingud tulevad üle Kärdla ühisgümnaasiumile ja 1. septembrist on nad Kärdla kooli palgal. “Pärast seda, kui selgub, et pole kõigile tööd pakkuda, siis koondatakse ja makstakse koondamisraha,” selgitas Eesmaa. Ta märkis, et on vara rääkida, kas oht, et kedagi koondatakse, on reaalne.
Kõpu internaatkooli direktor Liia Toom oli valla tehtud liitmisotsusega rahul ja avaldas soovi, et majas õpiksid jätkuvalt lapsed. “See õpikeskkond on lapsesõbralik ja kodune. Kodukooli me oleme tahtnud teha ja lapsed tunnevad ennast siin hästi,” ütles Toom.
Ta lisas, et võimalik koondamine tema enda jaoks ei oleks probleemiks, küll aga noorematele kolleegidele. “Oleme ju selle pika poolsaare peal varsti et Kärdlani välja üks vähesetest tööandjaid,” lisas Toom.
Jaanuaris otsustas Hiiu vallavolikogu Kõpu internaatkooli pidamise üleandmise riigilt vallale: vald taotleb haridus- ja teadusministeeriumilt kooli pidamise üleandmist tänavu 1. septembrist ning seejärel liidetakse Kõpu kool Kärdla ühisgümnaasiumiga. Veebruari alguses peetud erakorralise volikogu ajaks oli valmis ka halduslepingu projekt ja volikogu volitas vallavanemat haridus- ja teadusministeeriumiga lepingut sõlmima.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411