Reede, veebruar 28, 2014
 

Hiiu maakonna teeneteplaadiga tunnustati Ivo Eesmaa teeneid

Harda Roosna | Hiiu Leht
Hiiu maavanem autasustas maakonna teeneteplaadiga Kärdla haridus- ja omavalitsusjuhti Ivo Eesmaad.
Teeneteplaadi andis Hiiu maavanem Riho Rahuoja üle reedel Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud aktusel Käina kultuurikeskuses.
“Mul on väga hea meel anda tänavune teeneteplaat inimesele, kellega minu esimene kokkupuude oli üle kolmekümne aasta tagasi. Ta on Hiiumaal pidanud väga mitmeid ameteid, olnud ürituste korraldaja, ühes ettevõttest töötanud isegi ajuvabade asjade insenerina, aga suurem osa tema tööst on seotud kohaliku omavalitsuse ja haridusega,” tutvustas maavanem laureaati, kelle valis välja nelja esitatud kandidaadi seast.
“Tänu oma terasele mõistusele ja suurele üldistusvõimele oskab ta alati terad sõkaldest eraldada, põhilise välja tuua ja õiged eesmärgid seada,” tunnustas maavanem laureaati maakonnas toimuvas kaasarääkimise eest.
“Kui ma ütleks, et see, mis minuga praegu juhtus, mulle ei meeldi, ja kui ma ütleks, et ma selle üle uhke ei ole, siis ma valetaks ikka päris suuresti. Loomulikult olen ma uhke – olla kas või hetkeks võrdne ja seista ühes reas Aune Orgi, Lea Sibul-Poola, Erkki-Sven Tüüri, Enn Kunila, kõigi nende viieteistkümnega, kellele see au on osaks saanud, see on auasi!” ütles Eesmaa tunnustuse eest tänades.
Ivo Eesmaad, kes on Kärdla kooli direktor 2000. aastast, oli Kärdla linnapea aastatel 1997–2000 ja linnavolikogu esimees aastatel 1994–1997 ja 2005–2013, tunnustas maavanem olulise panuse eest Hiiumaa haridusvaldkonda ja kohaliku elu edendamisse. Suur on ka tema panus täiskasvanuõppe arendamisse ja seda kogu Eesti tasandil. Ta on Eesti vabaharidusliidu esimees 1996. aastast tänaseni, Eesti haridusfoorumi toimkonna liige, Riikliku täiskasvanuhariduse nõukogu liige ja hariduse kutsenõukogu liige.
Kärdla ühisgümnaasium on viimastel aastatel näidanud häid tulemusi: mullu lõpetas rekordilised seitse õpilast gümnaasiumi kuldse või hõbedase medaliga, kool rühib jõudsalt ülespoole riigieksamite edetabelites ja äsja selgus, et 2012. aasta PISA testis olid Kärdla kooli õpilased väga edukad.
Hiiu maakonna teeneteplaat on klaasist stiliseeritud purjekas, mille purjel maakonna vapp. Koos teeneteplaadiga saab tunnustatu ka vastava rinnamärgi, mida saab kanda revääril.
Eelnevatel aastatel on teeneteplaadi saanud: 2008. aastal Aimi Pruul, Eha Karm ja Karin Poola; 2009. aastal Gennadi Aavik ja Eha Leiger; 2010. aastal Aune Ork ja Stanislav Šarkovski; 2011. aastal Lea Sibul-Poola ja Ott Lambing; 2012. aastal Mati Nurs, Enn Kunila ja Erkki-Sven Tüür; 2013. aastal Toomas Paap ja Virginijus Biskys.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411