Teisipäev, jaanuar 7, 2014
 

Võrdõigusvolinik annab tasuta nõu

Kolmapäeval, 8. jaanuaril saab esmakordselt küsida siinsamas kohapeal nõu võrdõiguslikkuse volinikult. Nõustamisele oodatakse inimesi, kes on kogenud, et neid on koheldud ebavõrdselt nende soo, lapsevanemaks olemise, rahvuse, vanuse, nahavärvuse, usutunnistuse, puude või seksuaalse sättumuse tõttu.
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper tõi näite, et kui tööandja jätab värbamisel kõrvale naiskandidaadi seepärast, et tal on väikesed lapsed, siis selline käitumine ei ole lubatud. Töölevõtmisel tuleb seada esmatähtsaks inimese oskused ja kogemused, mitte tema vanus, rahvus või sugu. “Samuti on diskrimineeriv maksta sama või võrdväärse töö eest naisele madalamat töötasu kui mehele,“ lisas Sepper.
Ebavõrdset kohtlemist tulebki kõige sagedamini ette tööelus, kuid seda esineb ka teistes eluvaldkondades. Kuna nõustamine toimub maakondades esmakordselt, võib tulla rääkima ka mõne lähedasega juhtunud sündmusest või aastaid tagasi aset leidnud diskrimineerimisest. Nii kaardistab voliniku kantselei inimeste kokkupuuteid diskrimineerimisega.
Tasuta nõustamine leiab aset 8. jaanuaril kell 15–16.30 Hiiu maavalitsuses Leigri väljak 5, kuhu pääseb ka ratastooliga.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411