Teisipäev, jaanuar 21, 2014
 

Suurreidi käigus ei leitud ühtki joobes juhti

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Kolmapäeval, 15. jaanuaril kontrollis politsei Hiiu maakonnas 557 juhti ja tulemus oli null ehk ühtegi joobes juhti ei tabatud.
Üle-eestilise joobekontrolli käigus avastas politsei 15 alkoholi tarvitanud roolikeerajat. Neist viie puhul oli joove selline, et juhtide suhtes alustati kriminaalmenetlust.
Kokku avastas politsei 153 liiklusrikkumist, sealhulgas juhtimisõiguseta juhte, turvavööta sõitjaid,  ülevaatuseta sõidukeid ning ka ühe kinnitamata koormaga veoki.
PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänak ütles, et varasemate sarnaste operatsioonidega võrreldes oli alkoholi mõju all juhtide hulk küll väiksem, ent arvestades, et kontroll viidi läbi kesknädalal ja politsei teavitas toimuvast kontrollist eelnevalt meedia vahendusel, ei saa tulemusega rahul olla.
Tänaku sõnul on alkoholi mõju all juhid ohuks nii iseendale kui kõigile teistele liiklejatele, kuna alkoholi tarvitanud juhid ei taju liikluspilti adekvaatselt ning võtavad sageli ka lubamatult suuri riske. “Sellises olukorras on tüüpiline õnnetus, kus juht sõidab liiga suure kiiruse tõttu teelt välja ja enamasti ei kasuta ta turvavarustust ega nõua seda ka kaasreisijatelt. Selliselt lõppeb õnnetus halvimal juhul nii juhi enda kui kaasreisijate või teiste liiklejate surmaga. Just seetõttu suhtub politsei alkoholi mõju all sõitmisse karmilt ja taotleb võimalusel juhile aresti ning joobes juhtimise korral ka sõiduki konfiskeerimist,” rääkis Tänak.
Mullu kontrollis politsei juhte enam kui 620 000 korral ja avastas kokku 8000 alkoholi või narkootikume tarvitanud juhti.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411