Reede, jaanuar 31, 2014
 

Põlesid korstnad ja elektripliit

Teisipäeva, 28. jaanuari õhtul kella kümne ajal anti päästjatele teada, et Kärdla linnas Oja tänaval kostab soojamüürist mühinat. Päästjad tegid kindlaks, et korstnas oli tahmapõleng ning kontrollisid ahju ja korstna üle.
Samal päeval varem, kella kahe ajal teatati päästjatele, et Kärdla linnas Põllu tänaval põleb elektripliit. Päästjad selgitasid välja, et põlema oli süttinud elektripliidi taga olnud pikendusjuhe, perenaine oli selle ise ära kustutanud, visates põlengule vett.
Arvatavasti sai tulekahju alguse pikendusjuhtme lühisest. Päästjad tuletavad meelde, et võimsat kodutehnikat ei või vooluvõrku ühendada pikendusjuhtmete abil ja kodumasinatel on kaasas juhendid, mis selgitavad, mil moel masin elektritoidet võib saada.
Päästjad hoiatavad, et veega tohib elektrijuhtmeid kustutada vaid siis, kui elekter on välja lülitatud, muul juhul võib kustutaja saada elektrilöögi.
Paar tundi varem, keskpäeval, kutsuti päästjad Pühalepa valda Hausma külla, kus korsten oli hakanud seest praksuma. Päästjate saabudes selgus, et korstnapõleng oli iseseisvalt sumbunud, päästjad kontrollisid hoone üle.
Päästjad tuletavad meelde, et kui korstnas või soojamüüri tekib tahmapõleng, on küttesüsteeme liiga vähe puhastatud. Nende korrashoiu eest on aga kohustatud hoolitsema majaomanik.
Tahmapõleng korstnas on ohtlik ja juhul kui küttesüsteemis on pragusid, võib põleng väga kergesti levida hoone konstruktsioonidesse. Sel aastal on juba olnud elumajade tulekahjusid, mis said alguse tahmapõlengust ning mille tagajärjel muutusid eluruumid kasutuskõlbmatuks.
HL

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411