Teisipäev, jaanuar 28, 2014
 

Mõrtsukkoerad Kassaris

erakogu
Imeilusal puhkepäeval, kui päike paistis ja lumi külma käes sätendas, jooksid minu aeda kaks suuremat kasvu koera.
See juhtus laupäeval, 25. jaanuaril kella ühe paiku päeval. Koertest üks oli musta värvi, siledakarvaline ja teine meenutas segaverelist hundikoera, mõlemad kuskil 25–30 kilo kaaluvad loomad. Hetkega olid nad minu kassi kallal, kelle olin just õue jalutama lasknud ja minu lemmikloom tapeti. Kui koerad mind nägid, tõmbasid nad kõrvad lidusse ja jooksid väga kiiresti süüdlaslikul ilmel Kassari küla poole. Minu kassi ei olnud võimalik enam päästa, sest vigastused, mis kaks kiskjat oma hammastega tekitasid, olid liiga tõsised.
Kallid Kassari saare elanikud, ärge laske oma koeri vabalt joosta. Käina vallas on kehtestatud lemmikloomade pidamise eeskirjad. Kui te pole sellest teadlikud, siis küsige vallamajast. See ei ole ju esimest korda, kui suured koerad mööda Kassari saart ringi tuiskavad ja pahandust teevad.
Selliste mõrtsukalike kalduvustega koerad tuleb hukata.
Maie Vikerpuur
loomaarst

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411