Reede, jaanuar 17, 2014
 

Maxima müüb krundi

Kauplustekett Maxima müüb aastaid tagasi Kärdlasse Käina mnt 1 ja 3 soetatud krundi, sest lähiajal Hiiumaale kauplust ehitada pole plaanis.
Maxima Eesti OÜ kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid ütles, et Kärdlas on praegu toidukauplusi piisavalt. “Seetõttu oleme otsustanud kinnistu müüa ning anda seega võimaluse teistele ettevõtetele Kärdlas äritegevust hoogustada,”  ütles Erilaid.
Veel 2012. a lõpus ütles Erilaid Hiiu Lehele, et ettevõte lükkab laienemisplaanid Hiiumaale edasi, kuni stabiilsemate aegade saabumiseni. “Kui tarbimine saab pärast hinnašokke taas jalad alla, siis saab rääkida edasi ka laienemisest Kärdlasse, kus meil krunt on endiselt alles ja soov lõpuks ka kaupluse avamiseni jõuda täiesti olemas,” ütles Erilaid toona.
2010. aastal kirjutasime, et Maxima kohalikku konkurentsi ei karda. “Konkurents on küll juba praegu tugev, kuid ruumi veel on,” ütles Erilaid siis.
Käina mnt 1 ja 3 alale jääva üle 3000 m² krundil on 2008. aastast kehtiv detailplaneering. Kärdla linna üldplaneeringus on kinnistu maakasutuse eesmärgina kirjas kaubandus-, teenindus- ja büroohoonete maa. Maxima plaanis krundile ehitada 520ruutmeetrise müügipinnaga väiksemat sorti kaupluse, kus saanuks tööd 35 inimest.
2010. aasta suvel avas Kärdlas uksed 720m2 müügipinnaga Säästumarket, 2008. aastal 700m2 müügipinnaga Hiiumaa tarbijate ühistu Tormi Konsum ja 1650m2 müügipinnaga Hiiumaa Selver. Kärdlas on  teinegi HTÜ Konsum, mis asub linna keskväljakul.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411