Reede, jaanuar 31, 2014
 

Jäätee lootus jääb

On hämmastav, kui paljusid inimesi jäätee huvitab. Pruukis tulla teade esimesest jääteest Haapsalu ja Noarootsi vahel, kui hakkasid tulema kõned ja kirjad, kas tänavu jäätee ikka Hiiumaale ka jõuab.
Ka märtsis ja novembris toimunud jääteearutelud olid üpris kirglikud.
Jääteed mööda sõita on ju põnev ja vanasti juhtus igasuguseid asju – peaaegu igal vanemal hiidlasel on oma lugu rääkida. Valikut neist saab lugeda Hiiu Lehe järjejutuna ilmuvas vabatahtliku tehnikaspordi seltsi koostatud kogumikust “Jääteede lood Hiiumaal”.
Paraku on ajad muutunud, näiteks on inimestel liiga palju autosid ja liiga suure masinatehulga all kulub jää rutem. Nii et paljusid kunagistest seiklustest tänapäeval enam korrata ei saa. Poleks ka abi enam parteikomiteest, kuigi nagu räägib Agu Takis, seal aeti “korda” nii mõnigi asi, mis muidu lubatud polnud.
Eile käisid maanteeameti ja Hiiu Teede jääteespetsid jääd uurimas ja mõõtmas. Suur vaba vesi tuli vastu ja hiidlaste jääteeunistus lükkus kaugemasse tulevikku. Külma aga jagub ja järgmisel nädalal minnakse jälle.
Nii et jäätelootus püsib, aga lootus, et see asendaks kõigile soovijatele maanteed ja laeva, tuleks juba praegu maha matta. Pigem on see seiklus, mida saavad nautida kannatlikud, kes ootavad ära jäätee valmimise ja maldavad seista järjekordades.

31. jaanuar 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411