Reede, jaanuar 24, 2014
 

Hästi tehtud!

Käina vallavalitsus taotles ja sai EASilt kopsaka toetuse oma tööstusala arendamiseks.
Nii uus alajaam kui puhastamata tehnoloogilise vee kasutamise võimalus tähendavad valla ettevõtjate jaoks kulude kokkuhoidu. Ja valmiv kergtee on nende jaoks kindlasti kergendus – suurte kaubaautode ja jalakäijate teed ristuvad harvem.
Vallavanem Omar Jõpiselg kinnitas, et arendustega jätkatakse ja plaanis on ettevõtlusinkubaatori hoone ehitamine. “Tähtsamad kui seinad, on oskaja meeskonna kokku saamine, proovitoodete mahamüümine, logistika katsetamine – seetõttu peaks tootmishuviline algaja ettevõtja keskenduma just sellele, mitte kulutama aega ruumide kohandamisele, sooja-, elektri- ja veeprobleemide lahendamisele,” ütles vallavanem.
On lihtsalt suurepärane, et üks omavalitsusjuht nii mõtleb ja mitte ainult mõtleb, vaid vallavalitsus ka tegeleb ettevõtlusvõimaluste edendamisega.
Loodetavasti toob tehtu Käina valda juurde nii ettevõtjaid kui töökohti, maksutulust rääkimata.
Käina valla koostöösuutlikkusest kõneleb ka Orjaku sadama arendus, kus vald, ettevõtjad ja mittetulundusühing tegid mitu aastat nii head koostööd, et seda märgati ja tunnustati nii Eestis kui välismaal.
Kui Käina vald jätkab sama edumeelsel kursil, saab sellest omavalitsusest tõeline tõmbekeskus ilma väljakuulutamatagi.
24. jaanuar 2014

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411