Reede, jaanuar 10, 2014
 

Halulaeva sõukruvi raha olemas

Pärast seda, kui 7. jaanuari Hiiu Leht kirjutas, kuidas läheb annetuste kogumine MTÜ Hiiumaa Halulaev ehitatava kaljase sõukruvi ostmiseks, sai toetussumma kahe päevaga täis.
7. ja 8. jaanuariga lisandus 18 hooandjat ja 2670 eurot. Lisandunud annetajate hulgas olid näiteks Hiiu maavanem Riho Rahuoja, ettevõtjad Jüri Väärtnõu, Arvi Pink, Aivo Harjak, OÜ Hiiuhalud, nukufilmide autor Heiki Ernits, fotograaf Meeli Küttim jt.
Soovitud summa, 6195 eurot, sai täis varemgi kui plaanitud. Esialgne tähtaeg, mis toetussumma Hooandjas kokku loodeti saada, oli 13. jaanuar, hiljem tähtaega pikendati ja soovi korral saab annetusi teha veel 20. jaanuarini. Nimelt on annetuskeskonna tingimuseks, et projekti toetatakse juhul, kui see tähtajaks kogub eesmärgiks seatud summa.
Annetuste toel ostab MTÜ pooleliolevale laevale sõu-kruvi ja veovõlli ning tasub nende paigaldamise eest.
Halulaeva kere on plangutatud, purjed õmblemisel, käib tekiehitus ja sisetööd. Valmivast kaljasest, mida hiidlased eelmisel sajandil küttepuude veoks kasutasid ja seetõttu halulaevaks hüüdsid, saab esmase merehariduse ja koolituse saamise koht noortele merehuvilistele.

 

Sildid:

Kommentaarid: 2

(kommenteerimine on suletud)

 
 • tahaks teada

  Aga kes on seal mtü taga? Väidetavalt on mtü-l 10 liiget…

   
   
   
  • Miks mu küsimus on kustutatud? Kes on selle mtü taga? Paluks kõik mtü liikmed ka avalikustada, kui ehitatakse euro- ja riigi toetuste ning annetuste eest paati!

    
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411