Reede, jaanuar 10, 2014
 

Elanike arv registris langes alla 10 000

Nii Hiiumaa iive kui rändesaldo st end siinsesse elanikeregistrisse sisse ja välja kirjutanute vahe, olid mullu mõlemad miinusmärgiga ning saare elanike arv langes alla 10 000 piiri: aasta algul oli saare elanikeregistris 10 030 ja lõpuks 9830 elanikku.
Iibemiinus oli -48 ehk 71 sündi ja 109 surma, rändesaldo -152 inimest st, et nii palju oli rohkem neid inimesi, kes end siit välja kirjutasid. Aasta varem oli iive -50, sünde 59 ja surmasid 109 ning rändesaldo -43.
Kõige suurem, -73 oli mullune rändesaldo Hiiu vallas. Seal oli ka kõige rohkem sünde ja surmasid.
Kõige vähem lapsi, vaid 5, sündis mullu Emmaste vallas ja seal oli ka kõige vähem surmasid, 19.
Elanike lahkumist Hiiumaalt mõjutas Tallinna tasuta ühistransport, mida saavad kasutada vaid linna elanikeregistris olijad. Mõningatel andmetel oli mõju ka IRLi maamaksuvabastusel, mis pealinnas võimaldab kokku hoida märksa suurema summa.
Emmaste vald meelitas detsembrikuus inimesi end valda sisse kirjutama loosides sissekirjutanute vahel välja festivali Sõru Jazz passe. Ühe kuu jooksul kirjutas end Emmaste valda sisse 16 inimest. Loosivõidud said Eiki Nestor, Peeter Vinnal, Toomas Laun, Teele Laun ja Meribel Aaslepp.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411