Teisipäev, detsember 10, 2013
 

Riskid peavad olema märgitud kaskokindlustuse lepingus

3. detsembri Hiiu Lehes ilmunud artiklis “Puu kukkus sõitvale autole, inimesed kannatada ei saanud” on viga. Salva sõidukikindlustuse osakonna juhataja Pille Plees selgitas, et lause “liikluskindlustuse lepingus peavad olema märgitud riskid, mille vastu on kindlustatud” ei ole õige ega vasta tema poolt öeldule. Riskid peavad olema märgitud kaskokindlustuse ehk vabatahtliku sõidukindlustuse lepingus, mitte liikluskindlustuse lepingus. Plees lisas, et liikluskindlustus on Eestis kõigi sõidukiomanike jaoks kohustuslik vastutuskindlustus. Liikluskindlustuslepingu alusel hüvitatakse kannatanule tekitatud kahju juhul, kui sõiduki omanik on kahju tekitamises süüdi. Õnnetuse süüdlasele endale tekkinud vara- või isikukahju, samuti loodusõnnetuse, vandalismi vms mõjul tekkinud kahju sõidukile kohustuslik liikluskindlustus ei hüvita.
Pleesi sõnul saab kõnealusel juhul kirjeldatud tormikahjude korral sõidukiomanik hüvitist juhul, kui tal on sõlmitud vabatahtliku sõidukindlustuse ehk kaskokindlustuse leping ning tormikahjud on kindlustusriskina märgitud. Eestis tegutsevad kindlustusseltsid pakuvad erineva kindlustuskaitsega lepinguid, kuid enamasti sisaldab kaskokindlustuse leping kaitset ka loodusõnnetusest või tormist tingitud kahjude vastu. Lisaks sisaldab see leping tavaliselt kindlustuskaitset ka liiklusõnnetuse, tulekahju või varguse vastu. Salva Kindlustuses saab oma sõidukit kindlustada ka üksnes tormi ja üleujutuse vastu – sellisel juhul on kindlustusmakse oluliselt soodsam, kui laiema kattega kaskokindlustusleping.
Loo autor palub juhtunu pärast vabandust.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411