Reede, detsember 13, 2013
 

Pühaderõõmu omainimestelt

Kena kingitus pühadeks on kohalike meistrite toodang, olgu see siis seep, kindapaar, tökati-, meetops või meeleolukas päkapikk.

Karrast kaunistuste ja klantspaberist piltide aeg hakkab tasapisi üle minema ja üha rohkem inimesi soovivad jõuluks omavalmistatud kingitusi ning tuppa kunstkuuse asemele päris kuuske ja vähem kriiskavat kaunistust.

 

helja kaptein
Kena kingitus pühadeks on kohalike meistrite toodang, olgu see siis seep, kindapaar, tökati-, meetops või meeleolukas päkapikk.
Karrast kaunistuste ja klantspaberist piltide aeg hakkab tasapisi üle minema ja üha rohkem inimesi soovivad jõuluks omavalmistatud kingitusi ning tuppa kunstkuuse asemele päris kuuske ja vähem kriiskavat kaunistust.
Näiteks ühe Hiiumaa lasteaia lapsevanemad kingivad oma laste kasvatajale Hiiu Gourmet siirupit, abikaasa jaoks otsis sõbranna taga mustrilisi villasokke ja üks ämm kinkis oma miniatele Pühalepa seelikutriibu värvides vööd.
LEADER toetab meistreid
Hiidlaste Koostöökogu läbi on LEADER meetme õla alla pannud nii mõnelegi tehnilisele lahendusele, ilma milleta poleks kunstnik suutnud end väljendada nii hingestatult ja vaatajat lummavalt. Olgu siis tegemist Kalli Seina klaasikunstiga, MTÜ Ajaloolised Võtted tökati või saapamäärdega, Tubala anagamast tulnud keraamikaga või Heli Hahndorfi looduskosmeetikaga. “Ja seega soovitus: jõuluvana toogu kingitusi, mida on valmistanud Hiiumaa meistrid! Olgu nad siis HiKu liikmed või andekad käsitöölised,” kirjutas koostöökogu kodulehel tegevjuht Reet Kokovkin. Neid leiab Pitsu käsitööpoes, Tuulepesa poes, Tuuru majas asuvast turismi infopunktist ning  Hiiumaa muuseumist, nii Pikast majast Kärdlas kui Kassari ekspositsioonimajast, aga neid leidub ka Käinas Lemmi kingitustepoes ja Mareti taimeaias. Loomulikult on kõige suurem valik kohalike meistrite töid väljas 20.–21. detsembril käsitöö ja omatoodangu laadal Kärdla kultuurikeskuses.
Päkapikumüük Käinas
Maret Vähejaus pole küll LEADER toetust küsinud, aga nääri- ja jõulunäitusi on ta Käinas teinud juba oma 30 aastat. Tema taimepoes on tänavu kolmandat korda avatud päkapikkude näitusmüük. Aga sinna võib neid minna ka lihtsalt vaatama ja jõulumaagiat avastama. Praegu käivadki paljud koos lastega ja nemad saavad siit erilise elamuse, sest kogu aeg on kuulda hõikeid “Ah!” ja “Oh!” ja “Vaata seda!”.
Tänavu on meistril valminud juba peaaegu 500 päkapikku, kellele tal on tulnud pähe kleepida 990 silma. “Ilmselt enne aasta lõppu saab ümmarguse arvu päkapikke täis, sest vabrik aina töötab,” kinnitas Maret Vähejaus.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411