Teisipäev, detsember 31, 2013
 

Preemia “Tänu ja Kummardus” sai treener Toivo Pruul

Tänavu pälvis Eesti kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupi 1300eurose preemia “Tänu ja kummardus” tõhusa panuse eest Hiiumaa spordielu korraldamisel kergejõustikutreener Toivo Pruul.
Preemia andis Hiiumaa spordiaasta lõpetamise peol üle maavalitsuse osakonnajuhataja Ermo Mäeots.
Tänavu 60. sünnipäeva tähistanud Pruul ütles, et tunnustus tuli tänu pikale, üle 30aasta kestnud treeneritööle ja tänu tublidele õpilastele: “Treener on selles mõttes edev inimene, et tema saavutused tulevad õpilaste kaudu. Kui sind on tunnustatud, siis järelikult on su õpilased olnud tublid – treeneri teevad suureks tema õpilased. Sa võid pidada end ükskõik kui heaks treeneriks, aga kui sul väljapaistvate saavutustega õpilasi ei ole, siis ei maksa see mitte midagi.”
Toivo Pruul andis lootust, et 2000–2001 sündinud tüdrukute seast on tulemas uus sats Hiiumaa sporditippe: kuuene tuumik, kellega on käidud rahvusvahelistel ISAFi koolispordivõistlustel, võiks siis, kui nende aeg kätte jõuab, tema hinnangul saavutada edu ka rahvusvahelisel areenil. Ka 1998 ja 1999 sündinud poiste seas on paar poissi, kes häid tulemusi näidanud, kuid treeneri sõnul pole nemad end veel lõplikult kergejõustikule pühendanud, vaid “kõiguvad” veel mitme ala vahel.
Hiiumaa spordiliidu juhatuse esimees Anton Kaljula teatas spordiaasta parimate tunnustamise peol, et hiidlaste tegemisi on märganud ka Eesti olümpiakomitee ning 1. jaanuarist käivitub EOK toel saarel kaks spordimeisterlikkuse treeninggruppi.
Sisuliselt tähendab see, et läbi Hiiumaa spordiliidu hakkavad kaks Hiiumaa treenerit saama kõrgemat töötasu. Üks neist ongi kergejõustikutreener Toivo Pruul, teine nii mullu kui tänavu aasta parimaks treeneriks valitud võrkpallitreener Ülari Kaibald, kelle õpilased nii mullu kui tänavu näidanud väga häid tulemusi vabariiklikul tasemel.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411