Teisipäev, detsember 10, 2013
 

Mullu tuli saarele 6 miljonit eurot PRIA toetusi

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni amet ehk PRIA on 13 tegutsemisaasta jooksul avaldanud mitmesuguseid andmeid. Uue rahastusperioodi ettevalmistuse käigus koostas amet põhjaliku statistika ja analüüsi ka oma klientide kohta.
PRIA-l oli 11. oktoobri seisuga 1150 klienti, kelle tegevuskoha aadressiks Hiiumaa, sh 1021 kliendi puhul oli ka postiaadressiks märgitud Hiiumaa.
Mullu maksis PRIA neile mitmesuguseid toetusi kokku ligi 6 miljoni eurot.
Ära toodud on ka põllumajandusloomade arv 12. novembri seisuga. Hiiumaal oli sel kuupäeval registris 5312 veist, 3555 lammast ja 126 kitse. Ammlehmi oli 1366, piimalehmi 635 ja lihaveiseid 3836. Seisuga 1. mai oli saarel arvel 58 mesilat ja 508 mesilasperet, aga ei ühtki siga.
Koostatud ülevaates selgitatakse, et põllumajandusloomade registreerimine ja nendega seotud sündmustest registrile teada andmine on loomapidajate jaoks kohustuslik. Kuna loomadega seotud toetuste saamise üks eeldusi on loomade andmete olemasolu registris, kajastab register tegelikkust ligilähedaselt. Samas märgitakse, et sigade ja mesilate seotus toetustega on väiksem ning need andmed võivad olla puudulikud.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411