Laupäev, detsember 28, 2013
 

Kiiruskaamerad hiidlase koduteel

Esmaspäevast alustasid kiirusemõõtmist Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maan-teele paigaldatud neli esimest kiiruskaamerat. Varem pole sel maanteel statsionaarseid kaameraid olnud. Allan Kasesalu maanteeametist selgitas, et sildid, mida kunagi tee ääres nähti, võisid seal olla seepärast, et mingil ajal võidi seal kasutada mobiilseid kiirusemõõtjaid.
Harju maakonna piires, Ääsmäest alates 4. ja 17. km vahelisel lõigul asuvad kaamerad paiknevad kõik 90 km/h alas, kummalgi sõidusuunal on neid kaks.
Kasesalu sõnul võetakse kiiruskaamerate asukohtade valimisel arvesse inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid. Kaameratega teelõikudele paigaldatakse ka automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.
Nüüdsest on Eesti riigimaanteedel üleval 44 mõõtekabiini ja 31 kiiruskaamerat.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411