Reede, november 1, 2013
 

Torm säästis Hiiumaad

VALMAR VOOLAID
Esmaspäeval Lääne-Euroopat räsinud ja kesköö paiku Eesti rannikule jõudnud torm tõi päästjatele palju väljakutseid – teisipäeva hommikuks kokku 201 väljakutset, kuid Hiiumaalt ei ühtki.
Hiiumaal murdis torm puid küll teedele, kuid ühtki liiklusohtlikku olukorda need ei põhjustanud. Teemehed eemaldasid Käina piirkonnas 7 ja Kärdla piirkonnas 12 tormiga teele murdunud puud. “Puud olid pigem pehkinud ja enamus neist asus eramaadel,” selgitas OÜ Hiiu Teed sekretär Marje Randmaa.
Kesköö paiku Eesti rannikule jõudnud torm jättis vooluta 82 600 Elektrilevi klienti üle Eesti. Hiiumaal oli elektrita 256 majapidamist, millest viimased 18 likvideeriti Elektri­levi andmetel kolmapäeva hommikuks.
Mujal hullem
Hoolimata kuni 30m/s puhuvatest tuuleiilidest ja kõrgest veetasemest toimis ka laevaliiklus Heltermaa–Rohuküla liinil sõiduplaani järgi. Tormi tõttu jäid ära ainult esimesed, kell 6.30 Hiiumaa liinil väljuma pidanud reisid, mis väljusid kaks tundi hiljem, kell 8.30.
Saaremaal oli seoses tormiga 33 väljakutset. Kuressaares viis torm viiekorruselisel kortermajal osaliselt katuse ja Kaarma valla Meedla külas sõitis auto vastu teele kukkunud puud. Kannatanu anti üle kiirabile ja päästjad eemaldasid puu teelt. Ka päästeauto sai sündmuskohale sõites teele langenud puu tõttu kannatada, purunes esituli, kuid masin jäi väljasõiduvalmidusse.
Raplamaal oli tormiga seotud väljakutseid 46, Pärnumaal 98. Kilingi-Nõmme linnas Laada tänaval murdus elupuu vastu majaust ja inimene ei saanud majast välja. Päästjad eemaldasid puu.
Raeküla silla juures sõitis reisirong vastu raudteele murdunud puud, keegi vigastada ei saanud. Hetkel kui päästjad eemaldasid raudteele murdunud mändi, murdis torm samas veel ühe puu, mis langes paralleelselt juba murdunud puuga raudteele. Päästjad said kukkunud puult küll eest ära, kuid üks päästja vigastas kergelt murdunud puu okstega kätt. Kiirabi vaatas kohapeal päästja käe üle ning ta sai tööd jätkata. Tori valla Taali külas kukkus suur puu majale.
Pärnu linnas Nikolai tänaval põles restoranihoone. Kustutustööde käigus sai päästja vigastada ja viidi haiglasse, kus ta jalg kipsi pandi. Tulekahju tagajärjel said ruumid tahma- ja kuumakahjustusi, põlengu tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.
Läänemaal oli tormiga seotud väljakutseid vähem, ainult 7, Järvamaal 17. Kareda valla Vodja külas kukkus puu vana talumaja katusele ja lõhkus selle. Paides viis tuul Paide ühisgümnaasiumi võimlalt katuse. Inimesed vigastada ei saanud ja katusetükid endast ohtu ei kujutanud.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411