Teisipäev, november 19, 2013
 

Pühalepa juhid valiti ametisse

| Hiiu Leht
Pühalepa volikogu opositsiooni ettepanek – leida uus vallavanem avalikul konkursil – toetust ei leidnud ning vallavanemana jätkab Ants Orav.
Ants Orav, kes kogus valimistel 43 häält, valiti ametisse kuue poolt- ja viie vastuhäälega – täpselt nii, nagu jagunesid volikogu kohad valimised võitnud valimisliidu Koduvald ja valimisliidu Hiiumaa Heaks vahel. Vallavanema kuupalgaks määrati 1662,92 eurot.
Küsimused-vastused
Orav nimetas volikogu liikmete küsimustele vastates töösaavutuseks, et valda on toodud palju Euroopa projektide raha ning sõnastas uue perioodi eesmärgi – “plaanis on jätkata samas vaimus, koolid töötavad, koolibussid sõidavad ja on õpilastele tasuta, lasteaedades ei ole lasteaiamaksu”.
Mitu kriitilist küsimust esitasid vallavanemale VL Hiiumaa Heaks liikmed Reijo Leiger ja Aivo Pere. Leiger küsis, kuidas vaatab vallavanem ettevõtluse toetamisele ja kuidas vald on valla ettevõtjaid toetanud.
Orav vastas, et vald on pakkunud paljudele valla ettevõtetele oma objektidel tööd ja ehitanud kommunikatsioone.
Leigeri etteheide oli, et valla pakutavad töid oleks võinud rohkem erinevate ettevõtjate vahel jagada.
Orav vastas, et asi on hinnas ja vald ei saa eelistada kallimat pakkumist, kuna seda on väga raske põhjendada.
Aivo Pere küsis Hiiumaa haridusasutuste omavahelise arvlemise kohta.
Orav ütles, et üle kümne aasta kehtis Hiiumaa omavalitsuste vahel haridusasutuste omavahelise arveldamise leping, mis tema sõnul toimis hästi, kuid Kärdla linn lõpetas selle mullu ühepoolselt ja küsis Pühalepa vallalt kohatasu riigi poolt kehtestatud maksimaalses määras. “See juhtus keset eelarveaastat. Kärdlale makstav summa suurenes oluliselt ja seda ei olnud valla eelarves ette nähtud,” märkis Orav. “Pühalepa vallavalitsus on seisukohal, et esimene samm koostööks oleks, et kaotame ära omavahelise arveldamise põhikoolide osas.”
Aivo Pere lisas, et vald ei saa takistada lapsevanematel panemast oma lapsi teiste omavalitsuste koolidesse ja lasteaedadesse.
Antti Leigri ütles, et Pühalepa vald on olnud kogu aeg seda meelt, et omavaheline arveldamine tuleb ära lõpetada, sest riik maksab pearaha nagunii sellele vallale, mille koolis laps õpib. Samas on vallal kohustus hoida valla koolis kohta kõigile lastele, ka neile, kes mujal koolides käivad.
Liisi Mäeumbaed küsis, millal saab korda Palade spordihoone. Orav tunnistas, et see hoone on vallale suur murelaps. Ta rääkis, et kuigi vald tegi taotluse CO2 taotlusvooru, ei saadud sealt raha ja toetati ainult Suuremõisa võimla ehitustöid. Probleemiks on, et spordihoone kulud on väga suured ja maja pole soe ikkagi ning külmal ajal tuleb lihtsalt kütet juurde keerata. Vald on seni suutnud remontida pesuruume, kuid täpset aega, millal hoone soojapidavamaks saab, ta öelda veel ei osanud.
Peaaegu paigas ka vallavalitsus
Vallavalitsuse liikmeteks kinnitati Eve Kustala, Reet Nisumaa ja Raivo Välba, kes olid valitsuses ka enne. Volikogu otsustas, et vallavalitsus peab olema viieliikmeline. Vallasekretär Riina Lilleõis selgitas eile, et vallavalitsus kinnitati praegu neljaliikmelisena ja üks liige pidi hiljem lisanduma.
Eelarve- ja rahanduskomisjoni esimeheks valiti juba varem volikogu esimeheks valitud Toomas Remmelkoor, ehitus- ja planeerimiskomisjoni juhib Aigar Lilleõis, kultuuri- ja hariduskomisjoni Antti Leigri, sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni Tago Laevameister ning maamajanduskomisjoni Tiiu Alas – kõik valimisliidu Koduvald liikmed.
Volikogu revisjonikomisjoni juhib Aivo Pere (VL Hiiumaa Heaks), liikmed on Antti Leigri ja Arne Kuli valimisliidust Koduvald. Sellega täitis Toomas Remmelkoor lubaduse, et seekord antakse üks volikogu komisjonidest juhtida opositsioonile. Eelmisel korral juhtis revisjonikomisjoni Toomas Remmelkoor ise.
Pühalepa vallavolikogu valis vallavanema 6. novembri istungil, 13. novembri istungil vallavalitsuse. Vallavolikogu järgmine, korraline istung toimub 26. novembril kl 16 vallamajas.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411