Teisipäev, november 19, 2013
 

Normaalne mulje?!

Tormi veeklaasis põhjustanud Sirbi ülevõtjad deklareerivad, et uue toimetuse käe all saaks Sirbist leht, mille teadlik eesmärk on jätta riigist selle elanikele normaalne mulje.
Ja see on Sirbi visioonidokumendi koostajate, rühmituse ZA/UM (tõlkes mõistuse taga) tumendus, seega rõhuasetus ja kõige olulisem eesmärk.
Niipalju, kui mina Sirpi ostnud ja lugenud olen, pole küll silma jäänud, et see riigist ebanormaalse mulje jätaks – pigem kõneldi Sirbis samadest probleemidest, millest teisedki lehed kirjutavad. Sellest, et meie riigijuhid raporteerivad Eesti edust ja kordavad kokkuhoiumantrat; et erakonnad eiravad vaikides erakondade endi rahastamisskandaale; et riigil läheb paremini kui selle elanikel; et riik ei võta midagi ette väljarände peatamiseks; et ka tööl käivad inimesed elavad vaesuses; et lapsi sünnib aina vähem ja need vähesedki lahkuvad sinna, kus riik lastest rohkem hoolib.
Hulk küsimusi on õhus. Kas Sirbi toimetuse ülevõtjatel on tõesti kavas tegeleda vaid muljega? Kas Sirbist saab nüüd nõukaaegsete parteilehtede analoog, milles tegeletakse parteipropaganda ja pakazuhhaga? Kas see on ülesanne, mida peaks täitma vaba Eesti kultuurileht?
Ja lõppeks, kui oleks tahetud toimuvast head muljet jätta, miks siis valiti Sirbi etteotsa Kender, kelle kõnelemisstiil meenutab mafioosot ja kes, teda ennast tsiteerides, pole ühtki narkootikumi proovimata jätnud ning kes lõi päevapealt minema neli toimetuse töötajat?
Tõepoolest, kui kõige selle taga on kohalike omavalitsuste valimistel 29 häält teeninud kultuuriminister Rein Lang, siis on viimane aeg, et ta tagasi astuks.
HARDA ROOSNA
Hiiu Lehe peatoimetaja
19. november 2013

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411