Reede, november 8, 2013
 

Nabid koolitasid Kärdla jõusaalis noori

Helja Kaptein | Hiiu Leht
[/media-creditPühapäeval korraldas Kärdla avatud noortekeskus (ANK) mängude majas kaheosalise seminari teemal vigastuste vältimine spordis. Seminari viisid läbi oma ala hästi tundvad sportlased, seega oli noorte huvi oodatust suuremgi.
Õppepäeva viisid läbi olümpiahõbe maadluses Heiki Nabi, kahekordne Eesti absoluutne meister ja Põhjamaade meister bikiini-fitnessis Egle-Eller Nabi ning neljakordne hõbe Eesti meistrivõistlustel ja Eesti karikavõistluste kuld kulturismis Indrek Viska.
Seminar koosnes kahest osast. Esimeses rääkisid kõik kolm esinejat, kuidas vältida vigastusi jõusaalis sportides ja jagasid teadmisi, kuidas toituda treeningute- ja puhkeperioodil. Seejärel said osalejad nõuandeid ja ka ise järele proovida, kuidas erinevate jõumasinatega treenida ning õigesti kangi ja hantleid käsitleda.
“Vajadus noori jõusaalis õigesti treenima õpetada on ammune,” ütles Kärdla ANK juhataja Merle Salusoo. Ta rääkis, et korraliku sisustusega jõusaal on olemas, aga puudub juhendaja. Kuigi noormehed ja neiud kasutavad jõusaali aktiivselt, ei ole seal kahjuks kedagi, kes nende tegevust juhendaks. Nii jagatakse kogemusi üksteisega ning loetakse infot internetist.
“Samalaadseid ettevõtmisi peaks olema rohkem ja kindla perioodi järel, mitte vastavalt projektide toetusele,” ütles Salusoo. Ta selgitas, et noored ei ole väga teadlikud tervislikust toitumisest, nad on vähe kuulnud, mida tähendavad terminid nagu süsivesikud, valgud ja rasvad ega tea, millist tähtsust nad omavad, milleks neid organismil vaja läheb.
Viska jagas soovijaile ka üheksaks kuuks tegevuskava, kus iga noor püstitab endale individuaalse treeningkava. Mõõtes alustades ning üheksa kuu möödudes tulemusi, saab igaüks oma arengut võrrelda.
Projekti, milles osales 23 huvilist, toetas Eesti Haigekassa.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411