Teisipäev, november 19, 2013
 

Miks töövarjupäev ja töövihik head on

erakogu
Neljapäeval on töövarjupäev, mis toimub üle Eesti ning milles osaleb umbes 3000 õpilast, seega sama palju tööinimesi. Igal aastal kasutavad ka Hiiumaa abituriendid võimalust, et poole tööpäeva vältel heita pilk oma ala spetsialisti päristöö olemusse.
Selleks, et päev õnnestuks, tuleb noorel hästi järele mõelda, millist tööd ta tulevikus teha soovib ja otsida seda tööd tegev inimene. Varjutada ja samal ajal küsida võimalikult palju, et aru saada, mis see amet täpsemalt on, kuidas tema sellesse sobib, kus seda õppida saab.
Meie noored varjutavad Hiiumaal ja kui soovitud ametit kodusaarelt ei leita, siis minnakse ka mandrile. Tagasiside saadud kogemusele on väga hea ja alati on see päev noortele valikute tegemisel suureks abiks.
Töövarjupäev on kord aastas. Uurida, mida inimesed oma igapäevatöös teevad, võib aga palju sagedamini. Vanemad, teie saate siin oma lastele abiks olla. Meenutage, mida teie vanad sõbrad, klassikaaslased ja sugulased teevad. Äkki just nende amet huvitab teie last ja ta tahab sellest ametist võimalikult palju teada selleks, et teha enda jaoks sobivaim valik.
Vahel juhtub nii, et erialavalik ebaõnnestub ja õpingud katkestatakse. Selleks, et seda ei juhtuks ja ka neile, kes kohe üldse ei tea või kahtlevad, mida tulevikus tegema hakata, on SA Innove karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskus välja andnud töövihiku “Abimees Sinu tulevikuplaanide tegemisel”. Töövihik aitab õpilasi elukutse valimisel ja õpinguplaanide tegemisel, see sisaldab praktilisi harjutusi, küsimusi eneseanalüüsiks, õppimis- ja töötamisvõimaluseks, viiteid erinevatele   infoallikatele.
Vihiku koostajad on Rajaleidja karjäärikeskuste karjäärispetsialistid ja see saadeti kõikidele 9. klassi õpilastele ka Hiiumaal. Töövihiku valmimist toetas Euroopa sotsiaalfond ja Elukestva õppe programm. Vihik on leitav aadressilt www.rajaleidja.ee/karjaarivihik. Kindlasti leiavad kõik 9. klasside noored sellest vihikust endale sobivaid töölehti.

ÜLLE SOONIK
HUPSi karjäärinõustaja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411