Teisipäev, november 26, 2013
 

Liiklus nõuab tähelepanu!

Levinud on üldine arusaam, et Hiiumaal on rahulik elada ja seega on ka teedel-tänavatel liiklus suurlinnadega võrreldes suisa unine.
Eilsele liiklustalgule, millega politsei proovis liiklejaid kaasata ohutuse üle mõtlema, saabus Hiiumaalt vaid üks ettepanek kontrollida ja taltsutada kiiruseületajaid. Võiks ju arvata, et meil ongi teedel ja tänavatel seadusekuulekad liiklejad, kes ei sea ohtu enda ja teiste elu ja tervist. Paraku võib ka vähene aktiivsus tulla inimeste ükskõiksusest. Teine võimalus on, et hiidlaste tagasihoidlikkus politsei abistamisel tuli soovist mitte paljastada neid kohti, kus hea gaasi vajutada. Või arvati, et kuna saar on väike, teavad politseinikud kõiki ohtlikke kohti isegi. Täiskasvanud liiklejatena teame, et politsei maanteedel ei ole korralike kodanike kiusamiseks, vaid selleks, et  hoida ära selliseid õnnetusi, nagu hiljuti Läänemaal nelja noore hukkumisega lõppenud avarii.
Kärdla politseijaoskonna piirkonnavanema Avo Kaili sõnul on Hiiumaal levinud arusaam, et korraga on teedel väljas vaid üks patrullauto. Kui sellest mööda pääseb, siis võib ju gaasipedaali vajutada, sest vahelejäämisoht on möödas. Liikluspolitseinikud püüavad kihutajaid “maa peale” tagasi tuua ja kontrollivad siiski samal teel autojuhte mõningase vahemaa tagant.
Ka koolides korratakse üle liiklusreegleid ja õpetajad on veendunud, et õpilastel on head teadmised selles vallas. Kahjuks ununevad need mänguhoos.
Hiiu Lehe arvates jääks nii mõnigi kokkupõrge olemata, kui liiklejad oleksid teedel tähelepanelikumad, mõtleksid nii enda kui teiste turvalisuse peale. Ehk suudavad tähelepanu paremini teel hoida ka politseipatrullid.

26. november 2013

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411