Reede, november 8, 2013
 

Hei, vanamehed!

Neljapäeval, viinakuu viimasel päeval kogunesid Hellamaa perekeskusesse Pühalepa seitse vinget vanameest, kes arvasid, et võiksid mõnikord oma aega koos sisustada.
Seekord tutvustati üksteisele oma tegemisi perenaise Virve kohvilaua juures. Arutati, kuidas tulevikus asju ajada ja mida ette võtta. Ideedest puudu ei tulnud. Pealegi on eeskujuks Tallinna Nõmme ja Tartu vanameeste tegemised. Tasub vaid internetis Googles toksida sisse “Vanameeste Klubi” või  “Tartu Seeniormeeste Klubi” ja meie ees avanevad kahe tuntuma meesteklubi tööd ja toimingud. Neil on leitud oma ruumid, valitud juhatus, kujundatud oma organisatsioon. Meelis Kallam võttis ühenduse nõmmekatega, kes kutsusid meie saadikuid tutvuma oma tegevusega.
Nõmmel toimuvad peaaegu igal nädalal üritused. On kohtutud külalisesinejatega, esinetud ise, korraldatud väljasõite Tallinna ja kaugemalegi (Hiiumaal Eiffeli torni juures piltki tehtud), peetud temaatilisi vestlusõhtuid, mälumänge, jõulusöömaaegu,  õpitud arvutit jne. Tartlased korraldavad peale muu võistlusi males, kabes, lauatennises, petangis, spordivad, käivad kalal. Vanuse­piiranguid pole seatud, aga pensionär peaks ikka olema.
Võimalusi on meilgi palju. Vald toetab ruumidega, ringide toetusrahaga, aitab transpordiga. Keegi ei määra otseseid kohustusi ega tegevusi. Ise saame oma elu huvitavamaks teha, ka tegevuskohti valida, rühmituda. Tahame, et igaühel oleks võimalus oma päevi sisukamaks muuta. Arutelul oli erimeelsusi, nagu peabki olema. Isiklikult arvan, ja mitte ainult mina, et Pühalepa ühing võiks olla seotud meestega, kelle elu- või töökoht on  (või oli) seotud Pühalepa vallaga. Tore, kui mujalgi tekiksid oma seltsingud, kellega oleks põnev vahetevahel liituda. Teisalt arvati, et mingeid piiranguid pole vaja. Eks aeg näitab.
Järgmine koosviibimine on Hellamaa perekeskuses neljapäeval, 21. novembril kell 12.30. Soovime, et kohal oleksid need mehed – pensionärid, kes tahavad ühistegevusest osa võtta. Kavas: 1) iga juurdetulija tutvustab väga lühidalt iseennast ja oma huvisid;
2) iga osavõtja ütleb välja oma ootused; 3) valime juhatuse, ehk nimegi; 4) kavandame üheskoos lähituleviku plaani; 5) Jaan Otsason tutvustab oma kogusid. On tore, kui eelnevalt teatame oma tulekust Hellamaa perekeskuse telefonil 469 4630 või kodulehel. Samas saab läbi rääkida liikluse osas. Olete oodatud.

AARE RISTMÄGI

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411