Teisipäev, november 26, 2013
 

Ekspert: ääremaade tühjenemine ohustab sisejulgeolekut

Tartu ülikooli linna- ja rahvastikugeograafia professor Tiit Tammaru hoiatab, et ääremaade tühjenemine oleks heaks kasvulavaks näiteks terroristidele.
“Eesti paistab väga selgelt teiste Euroopa riikide võrdluspeeglis välja sellega, et need protsessid, mis toimuvad, on üle võimendatud – kui Eestisse tuleb inimesi, siis tuleb palju, ja kui ära läheb, siis on sama probleem, ainult Läti on meiega võrreldav,” vahendas ERR Uudised Tammaru sõnu.
Sellised muutused tekitavad professori sõnul sisejulgeolekus probleeme – lahkujate seas on ka sisejulgeoleku valdkonna inimesi, samuti on näiteks ääremaade tühjenemine heaks kasvulavaks terroristlike rühmituse tekkimisele.
Olukorra tõsidust möönis ka siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort. “Kui me võtame Eesti piirkonnad, mida ränne puudutab, siis on selge, et kui piirkond jääb tühjaks ja seal kedagi peale mõne vanamemme ei ela, siis turvalisuse tase neis piirkondades langeb,” kinnitas Koort.
Nimetatud probleemide üle arutleti sisekaitseakadeemia aastakonverentsil.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411