Reede, oktoober 25, 2013
 

Sadama merepõhjast leitud malm­kangid pärit Inglismaalt?

1.oktoobri Hiiu Leht avaldas pildi Kärdla sadama süvendustöödel leitud metallikangidest, mille kohta muinsuskaitse vaneminspektor Dan Lukas küsis, millega tegu. Nii tema kui allveearheoloog Vello Mäss oletasid, et need võivad olla laeva aurumasina kolde detailid või toormetall Kärdla kalevivabriku metallitöökoja jaoks. Veebilehel
www.hiiuleht.ee teatas jollyroger_81@hotmail.com, et tegemist on malmkangidega, mille peale peaks olema kirjutatud “Atherton ja Redcar”. “Üldiselt peaks Mäss õigel teel olema, Redcar on muide linn Inglismaal, kus on vana metallitööstus,” märgib kommenteerija. Lukas ütles, et kangid on kavas eksponeerida tulevases Kärdla sadama ekspositsioonis.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411