Teisipäev, oktoober 15, 2013
 

Õnnestunud jahihooaja algus

ARVO VANNAS
Selle hirvepulli laskis Pühalepa jahtkonna jahimees Taavi Singi (pildil) Tubalalt, Koldema põllult.
Hirve sarveharude arv oli 7+8, lihakeha kaal 138 kg, liha müüdi mandrile lihatööstusele. Pühalepa jahtkonna hooaja esimene jahipäev, 5. oktoobril õnnestus igati, lisaks hirvepullile lasti veel viis põtra. Pühalepa jahiseltsi pealik Hillar Lõppe ütles, et laupäevane jaht enam nii edukas ei olnud – kütiti kaks põtra. Kokku tuleb jahtkonna jahimeestel hooaja jooksul lasta 23 põtra ja 25 hirve. Lõppe meelest on seda liiga palju: “Jahindusnõukogu tahtis, et laseksime veel rohkem, aga kui neid metsas ei ole ega me ei saa kõiki maha tappa.” Ajujahil piiravad ajajad ulukid mingisse maa-alasse, kust kütid saavad neid lasta. Ajust lastakse hirve ja põtra, lasta võib ka metssiga. Lõppe ütles, et metssigu on keeruline loendada põrsaste arvu suure muutlikkuse tõttu, seepärast on raske õigesti määrata ka küttimisnormi. Ajujaht algas 1. oktoobrist, enne seda 15. septembrist oli varitsusjahi aeg. Siis märkas üks Pühalepa jahtkonna jahimees Ermistus üht suurt hunti.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411