Reede, oktoober 25, 2013
 

Kokkulepped sünnivad

Valimistejärgsetes võimukokkulepetes kujunes võimu jagamine vastu ootusi kõige keerulisemaks Hiiu vallas. Läks küll täide Ants Vahtrase ennustus “valid Valgu, saad Linkovi”, kuid et võimujagamine nii raskelt käib, seda poleks oodanud. Viisid ju Kärdla linnapea Georg Linkov ja Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk kahe omavalitsuse ühinemise läbi üsna üksmeelselt.
Mujal on natuke rahulikum. Eile selgus, et Käinas moodustavad võimuliidu valimisliidud Koostöö ja Arenev Käina vald, vallavanemana jätkab Omar Jõpiselg ja volikogu esimehena Üllar Padari. Jõpiselg ütles, et nad pakuvad ka Keskerakonna kahele kandidaadile võimalust võimuliiduga ühineda ning on valmis arutama, millised nende poolt esile toodud vallaelu valupunktid on võimalik järgneva nelja aasta jooksul lahendada. Koostöö sai volikogus 6, Arenev Käina vald 5 ja Keskerakond 2 kohta.
Ka Emmastes valimisvõidu saanud valimisliidu Ühtne Emmaste esinumber Ülo Kikas saatis välja positiivse sõnumi – läbi räägitakse kõigiga. Tulemusteni läheb natuke aega, kuna Kikas on kolm päeva saarelt ära.
Kõik on selge Pühalepa vallas, seni võimul olnud jätkavad, ainult, et värsket verd on nii koalitsioonis kui opositsioonis.
Toomas Remmelkoor, kes esialgu kahtles, kas jaksab volikogu esimehena jätkata, ütles, et kuna valijad andsid talle küllalt palju hääli, siis ta ikkagi jätkab. Vallavanema ametisse oli juba varem kokku lepitud, et võidu korral jätkab Ants Orav. “Kes tegelikult volikogus tööd alustab ja kes valitutest loobub, selgub järgmisel nädalal,” ütles ta.

25. oktoober 2013

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411