Teisipäev, oktoober 8, 2013
 

Hiiumaa palganumber püsib esinelikus

Statistikaameti andmetel kasvas Hiiu maakonnas keskmine brutokuupalk selle aasta teises kvartalis aastaga 5,1 protsenti 787 eurolt 827 euroni. Läänemaal oli keskmise palga tõus pisut suuremgi, 5,2 protsenti 805 euroni, Saaremaal veel suurem, 6,7 protsenti ehk 769 euroni. Kõrgeim oli aastane kasv Tallinnas, 8,1 protsendilt 1116 euroni.
Keskmise brutokuupalga summaga on Hiiumaa maakondade nn edurivis Tallinna, Harjumaa ja Tartumaa järel, kus brutopalga summa on vastavalt 1116, 1096 ja 957 eurot, neljas.
Statistikaameti vanemkonsultant Aime Lauk selgitas, et statistikaameti arvutatud keskmine brutokuupalk on mõjutatud riigi- ja munitsipaalasutuste ja -organisatsioonide ning 50 või enama töötajaga ettevõtete keskmistest brutokuupalkadest.
Lauk märkis, et Hiiu maakond on küll maakondade nn edurivis neljandal kohal, kuid kui vaadata palga suurusjärku, kuulus see mullu Lääne-Viru, Pärnu ja Lääne maakonnaga samasse suurusjärku. Keskmine brutokuupalk oli siis Hiiu maakonnas 769 eurot. See tähendab, et sellest väiksem palganumber on umbes 65 protsendil palgatöötajatest, kelle seas on ka arvestataval määral neid, kelle keskmine palk jääb vahemikku 400–500 eurot.  Maksu- ja tolliameti andmetel on Hiiumaa kolmandal positsioonil palgatöötaja kuu keskmise brutotuluga 834,95 eurot.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411