Reede, september 27, 2013
 

Võitnud härjavõitlusmängu tiimis hiidlasest programmeerija

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud videomängude võistlusel valis žürii võitjaks mängu Märatsev härg/Raging Bull, mille loojate tiimi kuulus Hiiu maavalitsuse töötaja Tõnis Markus.
Lisaks Markusele, kes mängu loomisel täitis peaprogrammeerija ülesandeid, kuulusid tiimi José Manuel Prieto Garay, Augustas Liiv, Richard Sööt, Kirill Milovidov, Heli-Maarja Varvas ja Vadim Mihhailjuk.
Tõnis Markus selgitas, et mängija kehastub härjavõitlusareenil inimesi taga ajavaks härjaks,  vahepeal on ka hetked, kus härg ajab tänavatel inimesi taga nagu seda juhtub Hispaanias Pamplonas, kus korraldatakse kuulsaid härjajooksusid.
Võiduka härjamängu loonud tiim võitis kolmes ja võit jäi tulemata vaid ühes kategoorias. Lisaks kingitustele saadi pääse järgmistesse etappidesse, kus profid aitavad mängu edasi arendada ja reklaamivad seda.
“Eestis pole varem mänguteemalist hackathoni toimunud, seetõttu olime väga positiivselt üllatunud selle üle, et kõik meeskonnad suutsid edukalt oma ideed mänguks muuta,” rääkis ürituse üks korraldajatest, IGDA Eesti liige Kadri Ugand. “Eesti videomängude tööstusele andis üritus tugeva tõuke – enam kui kuuekümnel varasema mänguarenduskogemuseta inimesel on nüüd töövahendid ja prototüüp, millest kasumit teeniv mäng luua,” lisas Ugand.
Kokku osales arvutimängude arendajate assotsiatsiooni IGDA Eesti haru korraldatud üritusel üle 60 inimese, välja käidi 12 arvutimängu ideed, millest prototüübiks arendati üheksa.
Teise koha saavutas üritusel mäng Heart Bot Escape, milles mängija peab juhtima inimsüdamega robotit. Kolmandaks otsustas žürii valida mängu Ivan & Hoe, milles mängija peab võitlema printsessi ründavate kurjuse hordidega.
Markus rääkis, et ürituse raames toimus mitmeid konverentse ja loenguid, kohal olid kohal mitmed mentorid ja kõigi silmad olid suunatud noortele meeskondadele, kellest tulevikus võiks potentsiaalselt saada uus GameDev stuudio.
Teadmisi sai koguda töötubades, mida viisid läbi rahvusvahelise kogemusega mentorid.
IGDA Estonia on tänavu aprillis asutatud rahvusvahelise mänguarendajate assotsiatsiooni IGDA haru Eestis. Ülemaailmselt kuulub IGDA liikmeskonda üle 10 000 arvutimängude looja.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411