Teisipäev, september 17, 2013
 

Suurim rebimine Pühalepas, väikseim Käinas

Pühapäeval avalikustati oktoobrikuu kohalikel omavalitsuste valimistel kandideerijate ametlikud nimekirjad, millest selgub, et kõige kõvem rebimine ühele volinikukohale tuleb Pühalepa ja kõige väiksem Käina vallas.
Eelmises Hiiu Lehes ilmunud esialgsetes valimisandmetes tuleb teha ka mõned täpsustused, sest kandidaatide arv on muutunud ja kõik polnud ka eelmise lehe ilmumisajaks teada.
Pühalepa vallas kandideerib lisaks lehes äratoodutele ka kaks üksikkandidaati: Tiit Kerves ja Ivo Lõppe. Seega on kõige suurem konkurss, 4,5 ühele Pühalepa vallavolikogu kohale. 11-kohalisse volikogusse pürgib 50 kandidaati.
Hiiu vallas kandideerivast Eesti keskerakonna valimisnimekirjast jäi kogemata välja neli nime: Merike Petrich, Tiina Vainomäe, Mart Konts ja Helja Kaptein. Viimane tegi eile valimiskomisjonile avalduse oma kandidatuuri tagasivõtmiseks.
Seega püüdleb sündiva Hiiu valla volikogu 19 kohale 80 kandidaati, konkurss 4,2.
Emmaste vallas on 9 volikogukohale 36 kandidaati, konkurss 4,0. Nüüd saame avaldada ka valimisliidu Emmaste Eduks nimekirja: Anita Kaerma, Avo Kail, Merike Kallas, Liina Lepamaa,  Henn Martinson, Tiit Peedu, Raivo Piil, Pilvi Post, Jüri Preobraženski ja Andres Saar.
Kõige väiksem on konkurss volikogusse Käina vallas. Ka seal võttis üks kandideerija, Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Anu Salumets, oma kandidatuuri tagasi. Seega on Käina vallavolikogu 11 kohale 29 kandidaati – konkurss 2,6 ühele volinikukohale.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411