Teisipäev, september 17, 2013
 

Põtrade-hirvede jooksuaeg sunnib ettevaatlikkusele

Keskkonnaamet pöörab tähelepanu, et septembris algab põtrade ja hirvede jooksuaeg, mis nõuab autojuhtidelt senisest tähelepanelikumat liiklemist. Peagi algava aju- ja koerajahiga võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.

“Põdral ja punahirvel on algamas jooksuaeg ning sellega kaasneb nende aktiivsem liikumine looduses,” ütles keskkonnaameti jahinduse peaspetsialist Jaan Ärmus. Ta soovitab maanteedel liiklejatel olla eriti tähelepanelikud justpäikesetõusu ja -loojangu eel, mil on ulukite aktiivse liikumise aeg.

Liiklusohutuse seisukohalt on oluline kuupäev 1. oktoober, mil algab aju- ja koerajaht, sest selle jahipidamisviisi kasutamisel võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal. Hirvejahi hooaeg algas 1. septembril ja lõpeb jaanuari lõpul ning 15. septembril alanud põdrajahi hooaeg kestab 15. detsembrini.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411