Teisipäev, september 24, 2013
 

Kuidas aidata vigastatud lindu?

erakogu
Üks hea südamega noormees leidis Kärdla sadama ehitusalalt vigastud tiivaga lennuvõimetu kajaka. Ta pöördus lehetoimetuse poole küsimusega, kuidas saaks lindu aidata. Asja uurides selgus, et selleks polegi eriti suuri võimalusi, sisuliselt ka vajadust. Erandiks on seejuures haruldased linnuliigid. Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehel on kirjas soovitus, et kui kohatakse linnupoja või täiskasvanud linnuga, kes tundub hüljatud, vigastatud või hädas olevat, ei pruugi selline lind abi vajadagi. “Tegelikult vajavad linnud inimese abi harva ja enamasti toome neile oma “abiga” rohkem kahju kui kasu,” on seal kirjas. Samas on ka soovitus: Mida vähem looduses toimuvale vahele segada, seda parem, sest suremine ja vigastused on looduses täiesti tavalised ja igapäevased asjad. “Iga päev sureb Eestis ilmselt sadu või isegi tuhandeid linde ja “hätta” jääb vähemalt sama palju. Me lihtsalt ei satu sel hetkel nendega kokku. Mõne päevaga on aga surnud loomad jõudnud juba looduse aineringesse. Surnud linnust saab kõhu täis näiteks rebane, rongad või röövlinnud ja selle sündmuse tunnistajaks jääb maha vaid mõni sulg ja pihutäis konte.” Kes siiski tahab tingimata mõnd lindu aidata, võiks lugeda samalt kodulehelt pikemat nõuandvat artiklit.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411