Reede, september 20, 2013
 

Kuhu matta linnas elanud lemmikloom?

Kärdla elanikul suri koer, kes on ka linna lemmikloomade registris. Mida ta peaks nüüd tegema ja kuhu ta saaks oma lahkunud sõbra matta? Kas ta tohib koera matta näiteks aiamaale, mille linn on andnud kortermajade elanikele kasutada?
Linna info- ja projektijuht Annely Veevo: “Kui Kärdla linna kodanikul on koer registrisse kantud ning koer sureb ära, tuleks teavitada sellest ka Kärdla linnavalitsust, et kustutada koer registrist. Lemmiklooma tohib matta erakrundi piires, vähemalt ühe meetri sügavusele. Ühiskasutatavale maale lemmiklooma matta ei tohi. Hiiumaa loomsete jäätmete matmispaik asub Pühalepa valla territooriumil Kapasto külas. Täpsemat info selle kohta saab Pühalepa vallavalitsuselt.
Mis siis, kui inimese jaoks ei ole tema loom mitte loomne jääde, vaid lemmik, kelle matmiskohale soovitakse hiljem näiteks lilligi viia?
A.V: Siis ongi matmiskohaks koduõu. Kärdlas praegu lemmikloomade kalmistut ei ole.
Küsis HARDA ROOSNA

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411