Reede, september 13, 2013
 

Kitarristi Myrddin de Cauteri 13 kuulajat

Harda Roosna | Hiiu Leht
See, kuidas kõlas reedel Kõrgessaare vaba aja keskuse saalis kitarr Belgia muusiku Myrddini [Mirdin] sõrmede all, oli midagi ennekuulmatut – kitarr rääkis kuulajaga. Sellise moel ja niisuguse häälega…
Enne kui kitarrile sõna anti, kõneles sarja Muu ilma muusika produtsent Hannes Pikkat Myrddin de Cauterist, kelle õed-vennad ja ema-isa, kõik on muusikud. Isa, rahvusvahelise kuulsusega interpreet, Jacques Breli tõlgendaja, vallandas oma ansambliga Vaso Euroopas mustlasdžässi buumi. Pereansamblis, muuseas, mängis Myrddin kunagi hoopis klarnetit, tema õde klaverit, üks vend kontrabassi, teine kitarri, ka tema isa on multiinstrumentalist, kes mängib saksofoni ja kitarri.
Muusikastiil, mida Myrddin kitarril esitab, on flamenco nuevo ehk uus flamenco, mis muidu nii range struktuuriga flamencole teeb väikese möönduse, andes teatud vabaduse ja viidates, et see muusika on rohkem autorilooming ja originaalmuusika. “Ehk on õigem nimetada seda flamencost inspireeritud muusikaks,” selgitas Pikkat.
“Myrddin on sünnist peale olnud muusika sees, ümbritsetud tipptasemel muusikutest – tipptasemel mustlasviiuldajatest ja kitarristidest, harjutanud tunde ja tunde – ainult nii saab võimalikuks see, et noodid tulevad otse mõttest näppudesse,” selgitas Pikkat.
Suurepärase kontserdi lõpul vahendas Kõrgessaare vaba aja keskuse juhataja
Artur Valk saalis kuulajana olnud viiuldaja ja viiuliõpetaja Arvo Haasma sõnu, et Eestis pole välja panna ühtki teist sellisel tasemel kitarristi.
Aplaus oli suurim, mida vaid 13liikmeline publik välja plaksutada suutis.
Kontserdi lõpul ostsid peaaegu kõik kuulajad Myrddini plaate, millele muusik autogrammile lisaks joonistas tillukese karikatuuri mängivast kitarristist.
Kõrgessaarde tuli Myrddin Soomest, liikus sealt edasi Käina, sealt Muhumaale Pädaste mõisa. Eestis oli tal kaks nädalat tihedaid kontserte Hiiumaalt Sillamäe ja Narva-Jõesuuni välja, Lõuna-Eestist rääkimata. Kontserdid kestavad 23. septembrini ja loodetavasti leiab publik ta mujal paremini üles.
Myrddini kitarri saab kuulata ka
You Tube keskkonnas, inter­vjuud temaga Klassikaraadios http://klassikaraadio.err.ee/helid?main_id=1660903

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411