Reede, september 27, 2013
 

Kaitseliidu noored said oma jaoskonna

| Hiiu Leht
Mullu  sügisel tuli minu juurde kodutütarde Hiiumaa jaoskonna vanem Piret Veevo ja küsis, miks meil on ikka veel jaoskond ametlikult moodustamata.
Taas kerkis jaoskonna moodustamise teema üles jaanuaris, kui koostamisel oli noorte kotkaste ajalooraamat. Noorte kotkaste peavanem Silver Tamm selgitas, et hiidlased on käitunud jaoskonnana, aga tegelikult seda moodustatud ei ole ja nad kuuluvad Lääne ringkonda.
Septembris jõudsime paberite allkirjastamisega niikaugele, et Hiiumaal on nüüd oma noorte kotkaste ja kodutütarde jaoskond, kuhu kuulub 98 kodutütart ja 101 noort kotkast.
Oma jaoskond tähendab, et saame nüüd ise nii vahendite kui tegevuste üle otsustada.
Jaoskonna moodustamist tähistasime Hiiumaa muuseumi Pikas majas aktusega.
Südamest tulevad teod
Kui ma kaks aastat tagasi alustasin Hiiumaal noorte kotkaste ja kodutütarde noorteinstruktorina, tundsin ennast nagu märg kassipoeg. Mind visati vette ja vaadati, kas hakkab ujuma. Peagi sai mulle selgeks, et tegelikult minust hooliti. Koos minuga käisid metsalaagris, orienteerumas ja meisterdamas väga toredad juhid ja noored, kes üksteist toetavad, kuulavad ja aitavad. Ikka ja jälle tuletasid noortejuhid mulle meelde, et sa ei ole üksi, me aitame sind.
Nende paari aasta jooksul olen ma aru saanud, et kui võtad oma tegemisi südamega ja hoolid kaasinimestest, lähevad sinu tegemised teistele korda.
Ma pole varem näinud nii palju vaimustunud pilke laste silmis, kui tänavu Eesti vabariigi sünnipäeval. Käisime Kärdla ja Palade lasteaias tutvustamas kaitseliitu, naiskodukaitset ja meie noorteorganisatsioone. Endised lasteaiakaaslased olid vaimustuses, kui nägid oma suureks saanud mängukaaslasi, kes uhkes vormis noorkotkaste ja kodutütardena olid tulnud neid tervitama.
Mina unistasin, et saaksin kunagi paraadil käia. Nüüd oleme juba kaks aastat järjest paraadil  marssinud. See on ülev tunne!
Kuid see ei ole ju tegelikult kõige olulisem. Tähtis on see, et me hoolime üksteisest, kuulame, mida teisel on öelda ja mõtleme kaasa. Ma loodan, et meie organisatsiooni kuuluvad noored ei tegele koolikiusamisega, hoolivad neist, kellel on raske, näevad ja aitavad hädasolijat.
Rõõmustame selle üle, kui meie noortest saavad tublid Eesti kodanikud.

TUULI KARUKÄPP
KL Hiiumaa noorteinstruktor

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411