Teisipäev, september 10, 2013
 

Ainsad uued tulijad Pühalepas

Hiiumaal läheb erakondadega valimisvõitlusse seitse valimisliitu. Ainsad uued tulijad on Pühalepa vallas valimisliidu Hiiumaa Heaks registreerinud ettevõtjad, ASi M ja P Nurst üks omanikke Argo Nurs ja OÜ Marko Auto omanik Marko Eespakk.

Mõlemad on ka tuntud rallisõitjad. Eespakk on varem kandideerinud Kärdlas, aga Nurs läheb valimisvõitlusse esmakordselt. Nende valimisliidu nimi kattub Facebooki samanimelise grupi nimega. Nurs ütles, et nime soovitas Hiiumaa Heaks toimetaja Külli Friedemann, kes ise küll valimistel ei kandideeri, kuid on olnud neile nõuandjaks. “Hiiumaa Heaks nimi iseloomustab ka hästi meie vaateid – me oleme ühtse Hiiumaa pooldajad. Kindlasti ei asuks me võites kohe uisapäisa kellegiga liituma, kuid oleme kindlasti vägagi huvitatud läbirääkimiste alustamisest,” selgitas Nurs.

Valimisliidu Koduvald moodustasid praegune volikogu aseesimees Antti Leigri, volikogu esimees Toomas Remmelkoor, volikogu liikmed Tiiu Alas ja Arne Kuli ning Külli Kreegi, Helin Berkman ja Sirje Kuulmata. Ka eelmistel valimistel oli Leigri valimisliidu nimeks Koduvald.

Eelmisel nädalal registreerisid kumbki oma valimisliidu Käina vallajuhid. Vallavanem Omar Jõpiselg on valimisliidu Koostöö volitatud esindaja, volikogu esimees reformierakondlane Üllar Padari valimisliidu Arenev Käina volitatud esindaja. Eelmistel, 2009. a valimistel läks Jõpiselg välja samanimelise valimisliiduga, kuid Padari Reformierakonna nimekirjas.

Emmaste vallas on registreeritud kaks valimisliitu. Valimisliidu Emmaste Eduks volitatud esindaja on Avo Kail. Eelmistel valimistel oli Kaili valimisliidu nimeks Ausus ja usaldus. Teise valimisliidu Ühtne Emmaste volitatud esindaja on Ülo Kikas. Eelmisel aastal kandideeris Kikas valimisliidu Emmaste Koostöö liikmena.

Tulevase Hiiu valla valimiskomisjonis registreeriti vaid üks valimisliit, Üks Hiiumaa, mille volitatud esindajad on Kõrgessaare vallavolikogu esinaine Aili Küttim ja Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411