Teisipäev, august 13, 2013
 

Ühepäevaturniiril üle 300 mängija

Harda Roosna | Hiiu Leht
Eesti vanim asja­armastajate võrkpalliturniir ei näita väsimuse märke, laupäevane, mis seekord peeti Kärdla staadionil, oli järjekorras juba 56.
Kärdla staadionile kogunes 320 mängijat 24st meeskonnast ja 16st naiskonnast. Välkturniir mängiti 12 väljakul, 7 tunniga jõuti pidada 96 mängu. Õnneks toetas võrkpallirahvast ka ilm.
Pärast 13aastat pausi taas Kärdla staadionile kolinud turniir pani rõkkama kogu linna – terve päeva kõlas staadion mängijate võidurõõmsatest hõisetest. “Hasarti oli väljakutel ja väljakute ääres ja kes seda ei näinud, kes seda ei kogenud, jäi millestki väga heast ilma,” ütles Hiiumaal elav teenekas spordireporter Erik Lillo, kes võrkpalliturniiril oli informaatori rollis.
Turniirivõitjad
Naiste finaalis võitis Sparta Valio naiskonda 2:1, kolmas oli Otepää esindus. Meestest oli Õis esikohamängus parem
Neemeco/Taco Expressist 2:0, kolmanda koha sai Hiiumaa Võrkpalliklubi.
Turniiri parima naismängija au võitles välja Annika Loper (Sparta), parima meesmängija tiitli Indrek Ohu (Õis). Parim naisveteran oli Kadri Platov (E&T), parim meesveteran Eldur Torn (Kaarma). Parim naisjuunior Evely Kullamägi (Hiiu Teed), parim meesjuunior Robin Valting (Hiiumaa VK). Hiiumaa parimaks naismängijaks valiti Inkeri Söödor (Hiiu Teed) ja meesmängijaks Markus Uuskari (Hiiumaa VK).
Turniirivõitjatele andis võrkpallivõrku kujutavad klaasist karikad üle Hiiu Lehe peatoimetaja Harda Roosna. Auhinnalaual olid esikolmiku jaoks, nagu tavaliselt, Hiiumaa suur käsitööleib ja suitsukala, uuendusena ka turniiri särgid. Hulga eriauhindu pani välja Eesti võrkpalli föderatsioon.
“Oli korralik võrkpallipidu, selliseid võiks rohkem olla. Kuna kõik kohad mängiti välja, sai paraja koormuse iga võistkond. Vägev turniir, au korraldajatele,” ütles Erik Lillo.
Turniiri viisid läbi Hiiumaa võrkpalliklubi (VK) ja Hiiu Leht, peakohtunik oli Mati Kiiver.
Kohavalik kümnesse
13 aastat rändas turniir saarel ringi, toimudes vahepeal nii Emmaste kui Pühalepa valla maadel. Tänavu peeti see taas Kärdlas ning mängijaid käis sel puhul tervitamas ka Kärdla linnapea Georg Linkov.
“See, et turniir ja mängud toimuvad Kärdla südames, staadionil, on sportlikus mõttes ainuõige. Ega polnud paha, et see vahepeal mujal toimus, aga tuua võrkpalli­turniir tagasi staadionile, Kärdla spordimekasse, on ainuõige otsus!” ütles turniiri peakohtunik Mati Kiiver pärast võrkpallipeo lõppu.
Sama meelt, et võrkpall on lõpuks tagasi oma kodus, olid ka paljud mängijad. Üks korraldajaid, praegu lapsepuhkusel Hiiu Lehe ajakirjanik Kadi Laid rääkis, et võistlejad, kes talle tagasisidet andsid, ütlesid, et staadionil mängida on palju parem. “Neile meeldis, et on aiaga piiratud territoorium, et näeb rohkem ka teiste mängu, lisaks elati kaasa ja käidi vaatamas-hindamas vastaste mängu, kellega järgmisena vastamisi mindi,” selgitas Laid.
Võitjameeskonna Õis esindaja Veiko Tihemets rääkis, et ka nende meeskonnale meeldis uus võistluspaik, kuna kõik, nii mängupaik, pesemine kui toitlustamine olid lähestikku. “Mängi­jatelt kõlas korraldajate aadressil rohkesti kiidusõnu, eriti posi­tiivne oli õhtu Metsatölluga Villalaos,” lisas Tihemets.
Paraku toovad staadioni mõõtmed kaasa osalejate arvu piiri ja turniiril saavad mängida 40 kiiremat registreerunud võistkonda.
Samas on turniiri korraldajate elu ka natuke lihtsam, sest Kärdla koolistaadioni töötajad on väga abivalmid ja aitasid seekordse turniiri ettevalmistustööde juures.
Turniiri organisatoorne põhirõhk langes siiski Siiri Süllale võrkpalliklubist ja Kadi Laidile toimetusest. Kadi Laid ütles, et jäi päevaga ja ka saadud kogemusega väga rahule. “Võrkpalliklubi võttis mind oma tiimi, näitas turniiri korraldamise köögipoolt päris algusest, jaanuarikuust kui me alustasime ettevalmistusi, kuni täna [10. augusti – toim] õhtuni ja töö jätkub projektide lõpetamisega.”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411