Teisipäev, august 6, 2013
 

Colorado tegi “küünalt”

 

Harda Roosna | Hiiu Leht
Saarte karikasarja autasutamistseremoonia lõpus tõusis Maarja Berkmanni Colorado tagajalgadele, ratsutajate slängis küünlasse.
Presidendipaariga koos olnud fotograaf soovis teha pilti, võidukas ratsanikekolmik tagaplaanil, ees presidendipaar koos Hiiu maavanema Riho Rahuoja, võistluste korraldaja Jaanus Berkmann, võistluste kohtunik Mart Maidvee ja Hiiumaa spordiliidu esimees Anton Kaljula. Maavanem rääkis, et Jaanus Berkmann oli öelnud, et see pole hea mõte, kuid pildistatavad rivistusid siiski hobuste ette. Sel hetkel tõusis Saarte karika võitnud Maarja Berkmanni Colorado nende selja taga tagajalgadele.
Maarja Berkmann ütles hiljem Hiiu Lehele, et otsest ohtu presidendipaarile polnud, kuid hetk oli ärev. Õnneks suutis ratsanik hobuse kõrvale suunata ja vältida, et loom eesseisjatele otsa tormaks.  “Iseenda pärast ma üldse ei kartnud, muretsesin teiste pärast, aga kuna olen ka enne niisuguses situatsioonis olnud, sain ka seekord hakkama,” rääkis Maarja Berkmann.
Ta selgitas, et Colorado ehmus, kui tema käes olnud auhinnalilled looma külge puutusid ja neid ümbritsev paber krabises. “Kohe, kui ma lilled maha viskasin, oli ta jälle rahulik,” ütles Berkmann.
Coloradot võis häirida ka tema ette seisnud inimeste hulk. “Seda, et hobune midagi kardab, võib alati juhtuda ja sellega peab arvestama,” ütles Maarja Berkmann.
Maavanem Riho Rahuoja rääkis, et Jaanus Berkmann ütles presidendipaarile, et see, mis juhtus, ei olnud Kärdla ratsupäevade stsenaariumis ette nähtud, president aga naljatas, et teinekord võiks selliseid äkilisi asju lausa ette plaaneerida.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411