Teisipäev, juuli 30, 2013
 

Sirguvad söögisellid ETVs

Reet Kokovkin
ETV filmis eelmisel nädalal telesaate “Ilus maa” tarvis Hiiumaa sirguvaid söögiselle. Saateaeg pole veel teada, jälgida tuleks telekava.
ETV saate võttegrupp filmis kahe saate materjali Partsi veski köögis, kus Suurbritannia Shropshire`i maakonna sirguvate söögisellide saadetud retseptide järgi kokkasid Kärdla ühisgümnaasiumi sirguvad söögisellid.
Juhendajaks tuli Suur­britannia saatkonna meedia­nõunik Kai-Ines Nelson. Kolme tunni jooksul valmis kaks traditsioonilist inglismaa toitu: õuna-singi pirukas ja õunamaius, millele uudse komponendina lisati kama.
Hiidlaste koostöökogu tegevuskeskuse juhataja Reet Kokovkin meenutas, et eelmisel sügisel käisid Hiiumaal-Saaremaal õppe­reisil projekti Sirguvad söögi­sellid (Growing Gastronauts) partnerid: Inglismaalt Shropshire`i ja Warvikshire`i ning Prantsusmaalt Valle du Loire`i piirkonnast. “Kama oli üks meie toitudest, mis külalistele meelde jäi ja kaasa võeti,” ütles Kokovkin. “Õunamaiuse retsepti puhul selgus, et kama saab oskuslikult kasutada ka inglismaiste toitude ilmestamiseks.”
“Ilus maa” on ETV saade, mis tutvustab LEADER projekte Eestis.
Hiidlaste koostöökogu on toetanud rahvusvahelist koostööprojekti Sirguvad söögisellid (Growing Gastronauts) mullu ja tänavu kokku 23 000 euroga.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411