Teisipäev, juuli 16, 2013
 

Pritsumaja kuur sünnib ümber avalikuks WCks

| Hiiu Leht
Eelmisel nädalal kadus maa pealt Pritsumaja juures seisnud vana kuur, milles tuletõrjujad kunagi hoidisid oma vara – selle asemele kerkib mitmeotstarbeline hoone, milles muuhulgas ka kauaoodatud avalik WC.

Kärdla linna teabejuht Annely Veevo märkis, et avalikke WC-sid on Kärdla linnas praegugi mitu: linnavalitsuse maja trepikojas, kultuurikeskuses, turuplatsil. Lisaks veel kohvikute WCd, kus iga soovija võib väikese tasu eest käia, samuti on avalikud WCd suuremates kauplustes.
“Pritsumaja juurde ehitatav WC on üks lisavõimalus – seal hakkab olema mündilukk, st et siseneda saab mündiga ja WCd saab kasutada ööpäevaringselt,” selgitas Veevo.
Hiiu maakonna tuletõrjeühingu juht Marika Kanep selgitas, et lisaks avalikule WCle tulevad samas mahus taastatavasse hoonesse veel tehnoruumid, laoruum, väike õppeklass ja turismiinfopunkti sanitaarruumid.
Päriselt kuur muidugi ei kao, see võeti koost lahti ja kõik vähegi kasutuskõlblik materjal läheb taaskasutusse.
Pritsumaja abihoone ehk kuur ehitatakse üles samas mõõdus nagu oli algne hoone. Pritsumaja ja abihoone vahele tuleb ühendusteeks klaasgalerii, kuid need tööd tehakse teise, SA Tuuru juhitud projekti käigus.
Kokku läheb muinsuskaitsealuse kuuri restaureerimine maksma 40 000 eurot, millest 6000 panustab linn reservfondist, 11 700 eurot, millest osa kaetakse vabatahtliku tööga, panustab tuletõrjeühing, 22 300 eurot toetust saadi LEADER programmist.
Ehitaja on veel välja valimata, põhjalikult amortiseerunud kuuri lammutasid seltsi vabatahtlikud.
Hilissügisel algab remont ka Pritsumaja esimesel korrusel. Seda korraldab sihtasutus Tuuru ja remonditud ruumides hakkab tööle Hiiumaa turismiinfokeskus ehk TIK.
Remondi ajaks kolib infopunkt Tuuru majja ühte õppeklassi. Tuuru juhtaja Kristjan Arunurm selgitas, et esialgsest plaanist kolida infopunkt bussijaama loobuti ja uuel turismihooajal peaks see see juba olema tagasi endises asukohas.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411