Reede, juuli 12, 2013
 

Politsei hoiatab: arvutikelmid üritavad jätkuvalt ohvreid leida

Reedel, 5. juulil hoiatas riigi infosüsteemi amet arvutikelmide eest, täiendava hoiatuse saatis ka politsei. Kolmapäevaks oli Lääne prefektuuril teada kaks juhtumist, kus inimesed on kannatanuteks osutunud.
Lääne prefektuuri tööpiirkonna erinevatest maakondadest oli reedest alates teada antud ligi kahekümnest juhtumist, kus Microsofti esindajana üritati distantsilt pääseda kasutaja arvutisse. Kahel läksid inimesed petturite õnge ja pärast nn tarkvarauuendust avastasid, et nende pangakontolt on raha mujale kantud.
“Osal puhkudest võivad inimesed vast õnne tänada, et nende inglise keele oskus on osutunud kasinaks ja nad ei ole seetõttu saanud petistega “koostööd” teha. Selle pinnalt võib esialgse järelduse teha, et kõige ohustatum sihtgrupp on pidevalt arvutis toimetav ja inglise keelt hästi oskav osa elanikkonnast,” ütles PPA pressiesindaja Kaja Kukk.
Politsei juhib inimeste tähelepanu sellele, et nad sellistele kõnedele, kus keegi distantsilt soovib nende arvutisse siseneda kas arvuti distantsilt parandamise või mingi tarkvara uuendamise ettekäändel, kindlasti vastaksid keeldumisega. Mingil juhul ei tohi kellegagi oma erinevaid paroole, olgu siis arvuti turvalisuses kasutatavaid või pangaga seonduvaid, jagada.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411