Teisipäev, juuli 16, 2013
 

Päästjad tõid põlevast elumajast välja kolm inimest

Reede hommikul kella kaheksa ajal said päästjad väljakutse Kärdla linna Aia tänavale, kus põlevasse elumajja olid tulelõksu jäänud kolm inimest, päästjad tõid elanikud hoonest välja ja kaks neist viis kiirabi haiglasse.
Väljakutsele sõitnud päästjatele anti teada, et hoones on inimesed, kes iseseisvalt majast välja ei pääse. Päästjate saabudes oli kahekorruseline kivist elumaja suitsu täis, koridor ja seal asunud sügavkülmik põlesid leegiga ning tuli oli osaliselt levinud maja teisele korrusele. Päästjad alustasid koheselt teisele korrusele tulelõksu jäänud inimeste päästmist ning suitsusukeldujad esimeselt korruselt veel ühe inimese otsimist.
Päästetöö juhi Hannes Aasma sõnul tõid päästjad maja teiselt korruselt akende kaudu alla meesterahva ja naisterahva ning hoone esimese korruse ühest toast välja liikumisraskustega vanema naisterahva.
Esimesel korrusel olnud naise ning teiselt korruselt alla toodud mehe viis kiirabi haiglasse, teisel korrusel tulelõksu jäänud naine tundis end hästi ning hospitaliseerimist ei vajanud.
Tulekahju tagajärjel hävis hoone esimese korruse sisustus, majas on tugevad kuuma- ja tahmakahjustused.
Esialgse info põhjal sai tulekahju alguse elumaja esimese korruse koridoris asunud sügavkülmikust, tulekahju täpsema põhjuse selgitab välja menetlus.
Elumajas oli varem suitsuandur, kuid elanikud olid selle pideva häiressemineku tõttu laest alla võtnud. Hannes Aasma selgitas, et anduri laest eemaldamine ei ole lahendus, vaid andur tuleb nõuetekohaselt paigaldada ning kui suitsuandur jätkuvalt häiret annab, tuleb küsida nõu päästjatelt või päästeala infotelefonilt 1524. Suitsuandur on igas elumajas ja korteris kohustuslik ning selle eesmärk on elanikele võimalikult vara tulekahju algusest märku anda.
EVELIN TRINK
Lääne päästekeskuse pressiesindaja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411