Teisipäev, juuli 16, 2013
 

Naljakate inimeste väljanäitus

Neeh, ma ole nüüd üsna tükk aega saand oma elu ka elada. Ole vahel naabrimihega ölutit libistand ja jüttu aand ja… Vaada, vanamor kaub iga öhtu tulles ee, nagu mei vana Ints. Kui ma küsisi, et kos minek, siis vanamor ainuld naeris ja ötles, et küll sa need, see esialgu ainult porjekt. Nojah, nüüd porjektid moodis, jo ta reegib, äi ta oia saladusi ainult omale. Sedasi ma arvasi ja eks see poolsada aastad oo oma jälje jättend, ma pole mette oma mooris eksind.
Ma sai tääda, et nad seal seltsimajas korjasid kogu köik naljakade inimeste tehtud näputööd kogu ja panid need väljanäitusele seltsimaja teise korra peele.
Ma läksi siis raamandukogusse ja seal tüdrugud näitasid moole ka… no oli aga ilusaid asju.. ma määleda oma lapsepölvest neid veel küll ja küll. Sial veel mo vanatädi tehtud asju ja… Köikse vanemad pidid üle saja aasta vanad olema. Kus inimesed ikka peavad oma esiemade näputööst! Nad reekisd, et vöibolla keegi muusijunnist vaadab ka üle, et vöibolla tahvad ka midagi omale, noh et pärandkulduuri aasta vöi sedasi.
Sa ikka vaada, kui nobedad vanasti naised olid ja puha oma kohatöö körvast ja tattnina valges – äi siis polnd sehandseid elektrilampisi ja värkisi kui niid. Ermilusad pitsid ja tikkimised, kudumistest  ja muust peenemast näputööst reekimata. Aga seda piab isi nägema, mis ma, meesinimene, ikka oska reekida.
Neh, ja siis 18. juuli öhta pidi veel näidemäng ka olema. Vaada, sennest asjast ma äi tee soole midagi reekida, aga niipalju ma sai aru, et see pidi ikka olema oma Kassari rahvast. Ja ega ma teagid, millas nad seda veel mängivad, vanamoor pole moole seda öelnud, käskis mool nagu peenemald üteldakse, jälgida reklaami. Et sial pidi üsna kümme Kassari inimest mängima, seda ma sai tääda, äi rohkem.
Ah jaa, see läks mool meelest ee, et käsitöönaised tahtvad osta omale kudumismasinat, et käsitsi äi jöva nii palju. Et näituse külastajalt palutakse taskukohast annetust korjanduskarbikeses sisse. No ja nad pidid ikka otsima omale neid, no mis ta nüüd oligi, ponsoreid, neh, kudumismasin ju ermkallis…
Tulge siis ja vaadage see näidemäng ee ja pärast väljanäidus ka, vöi kuda seda ilusamini öelda, et tulge köik naljakade inimeste väljanäidusele, ikka Kassari seltsimaja öue piale. Jo ma ütlesi, et neljabe, 18. juulil, kell seitse ja kolmkümmend minuuti öhtal.
Ikka teite
JAAGUTOOMA JÜRI

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411