Reede, juuli 12, 2013
 

Kunstnikud kohtusid vanas tapamajas

Kalli Sein
B7 saarte kunstnikud kohtusid Ahvenamaal vanas tapamajas kolmandal rahvusvahelisel Läänemere saarte kunstnike kohtumisel “Meet Art”. Hiiumaad esindasid kunstnikud Kalli Sein ja Valev Sein.
Korraldajad olid valinud näitusekohaks vana mahajäetud tapamaja Gölby külas ja näituse üheks eesmärgiks oligi tõmmata tähelepanu sellele mitukümmend aastat tühjana seisnud sünge ajalooga majale ning püüda leida sellele uus sisu ja elu. Seni on seal toimunud üksikuid kultuurisündmusi,  B7 kunstnike näitus jääb avatuks augusti keskpaigani.
Ahvenamaa püüab edendada looduslähedast eluviisi ja nii oli ka projekti põhiideeks taaskasutus. Näituse korraldaja, Ahvenamaa kunstnik Minna Öberg palus kõigil oma kunstitööde jaoks leida materjalid kohapealt. Hiidlased leidsid vana tapamaja pööningult vana alumiiniumnõu ja roostetanud kalasuitsutuskonksud, neist valmis töö “Kellele lüüakse hingekella…”/„For whom the bell tolls…”. Töö on vormistatud suure gongina, mida saab käima tõmmata üle ruumi veetud esmapilgul märkamatute kalaliinide abil.
Teine töö “Igal sammul on tagajärjed”/”Every step has consequences” on vormistatud õhkõrnast vanast kardinast ja savist lillepottidest ning toimib omalaadse tuulekellana – hakkab meloodiliselt helisema siis, kui kardinast möödub õigel ja tasakaalukal sammul inimene.
Töödega püüdsime tähelepanu pöörata keskkonnaprobleemidele, esimesega vana tapamaja minevikule ja teisega meie käitumisele ümbritsevas keskkonnas.
Mõlemad tööd osutusid näituse avamisel publiku hulgas väga menukateks.
Iga-aastase kunstiprojekti laiemaks eesmärgiks on tihendada Läänemere saarte kultuurilist sidusust ja kontakte. Kunstnikel ongi välja kujunenud oma hästitoimiv kogukond, kes omavahel kodusaarte kohta infot jagab ja koostööd korraldab. Tavaliselt tutvutakse nädala jooksul korraldava saare vaatamisväärsuste ja kunstnikega ning vahetatakse infot.
Hiidlaste osalemist toetas kultuurkapital ja koordineeris Ermo Mäeots Hiiu maavalitsusest.
Projektis Meet Art 2013 osalenud kunstnikud olid Valev ja Kalli Sein (Hiiumaa), Richard Kuusk (Saaremaa), Helle Kvamme (Öland), Minna Öberg (Ahvenamaa), StefaNo ja ElleNa (Rügen), Berit Ångman Svedjemo (Gotland), Lene Degett (Bornholm), Mia Englund (Ahvenamaa), Anna Holmström (Ahvenamaa), Annukka Turakka (Ahvenamaa).
Kunstnike esimene kohtumine oli Saksamaal Rügenil, teine mullu Rootsis Gotlandil ja tänavu Soomes Ahvenamaal.

KALLI SEIN
kunstnik

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411