Teisipäev, juuli 9, 2013
 

Järgmise aasta lindu leidub ka Hiiu saarel

Eesti Ornitoloogiaühing valis juba 20. korda aasta lindu. Kuna tegemist on väikese juubeliga, sai lind valitud meie ilusamate ja uhkemate hulgast. Selleks on jäälind (Alcedo atthis), kelle särav sulestik sobiks paremini ehk troopikalindudele. Just sellepärast nimetatakse teda lendavaks teemandiks või pärliks.
Hiiumaal esineb teda ainult talveperioodil lahtistel kraavidel, samuti enne mere jäätumist rannikul. Tema kohtamine on tõeline elamus ja seda ei juhtu mitte igal aastal. Madalalt vee kohal lendavat sinist lindu ei saa segi ajada ühegi teisega.
Selle aasta linnuks on nurmkana, keda teadaolevalt pole sel aastal Hiiumaal kohatud. Kui keegi on teda märganud, siis palun teatada http://www.eoy.ee/nurmkana/ või kirjalikult Veski 4, Tartu 51005 MTÜ Eesti ornitoloogiaühing.
LEHO AASLAID
Eesti OÜ liige

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411