Teisipäev, juuli 30, 2013
 

Jahindusnõukogu sai kompromissile

Juuli keskpaigaks jõudis Hiiumaa jahindusnõukogu kokkuleppele metssigade küttimislimiitide osas tänavusel jahihooajal. Kokkuleppesse sai kirja, etküttida tuleks 817–1015 isendit.

Nõukogu liige Rein Urman ütles, et tegemist on otsusega, milles kirjas niijahimeeste kui metsa- ja maaomanike soov. “See on saalomonlik otsus, vastasel juhul poleks kokkulepet saavutatud,” selgitas Urman.

Varasemal kahel koosolekul olid jahimeeeste ning maa- ja metsaomanike esindajad eri meelt selles, kui palju tuleks metssigu lasta. Jahimehed leidsid, et piisaks 817 metssea küttimisest, maaomanikud nõudsid, et küttimislimiit peaks jääma vähemalt mullusega samale tasemele – 1015. Nüüd said kokkuleppesse kirja mõlemad numbrid. Novembri lõpus tehakse kokkuvõtteid ja arvu täpsustatakse.

Tänavu on esimene aasta, mil suurulukite küttimislimiidid pannakse paika maakondlikes jahindusnõukogudes, kus ühise laua taga istuvad jahimeeste ja metsaomanike esindajad ning riigimetsa majandamise keskuse ja keskkonnaameti töötajad.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411