Teisipäev, juuli 2, 2013
 

18 omavalitsust ühinevad

Valitsus kiitis neljapäeval heaks eelnõu, mille järgi ühineb tänavu 18 omavalitsust, moodustades kokku seitse uut valda, neist väikseimas elab 3400 ja suurimas üle 10 000 inimese.
Hiiumaal ühinevad Kärdla linn ja Kõrgessaare vald 5000 elanikuga Hiiu vallaks. Läänemaal Risti, Taebla ja Oru vallad 4300 elanikuga Lääne-Nigula vallaks. Ida-Virumaal tekib Püssi linna ning Maidla ja Lüganuse valdade ühinemisel 3400 elanikuga Lüganuse vald. Põlvamaal tekib Põlva linna ja valla ühinemisel 10 100 elanikuga Põlva vald. Viljandimaal ühinevad Pärsti, Paistu, Saarepeedi ja Viiratsi vallad 10 000 elanikuga Viljandi vallaks. Harjumaal ühinevad Kose ja Kõue vallad 7300 elanikuga Kose vallaks. Pärnumaal tekib Lavassaare ja Audru valdade ühinemisel 6000 elanikuga Audru vald.
Minister Jaak Aaviksoo ütles valitsuse neljapäevasel pressikonverentsil, et ühinemiste tulemusena hoiavad vallad kokku kulusid, eelkõige juhtimiskulusid ning ühinemisega kaasneb avalike teenuste kvaliteedi võimalik kasv tänu kompetentside ühendamisele. “Nii et see annab kohalikele omavalitsustele võimaluse ametnike osas spetsialiseeruda, kitsama ettevalmistusega pädevamaid ametnikke palgata erinevate probleemide lahendamiseks,” märkis minister.
Pärast sügisel toimuvaid ühinemisi jääb Eestisse 215 omavalitsust, millest pooltes elab vähem kui 1762 inimest. Alla tuhande elanikuga omavalitsusi on Eestis praegu 42.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411