Reede, juuni 28, 2013
 

Vene muusikud seovad end saarega

| Hiiu Leht
Muusikafestivali Hiiumaa Kojutulek maale­tooja, oboemängija Dmitri Bulgakov püüab end veel rohkem saarega siduda.
Bulgakov soetas endale Hiiumaal kinnistu ning koos sõbra Eduard Gorjatševiga asutasid nad ettevõtte HiiumaaRent, mis tegutseb Hiiumaa Selveri ruumides.
Ettevõtlust alustasid nad sellest, millest ise saarel olles kõige rohkem puudust on tundnud. “Vaatasime alati kerge kadedusega, kuidas inimesed maantee kõrval kergteel rulluiskudel liuglevad, kuid ei hakka ju sellepärast rulluiske Moskvast kaasa vedama,” selgitas Gorjatšev.
Suvisel muusikafestivalil Hiiumaa Kojutulek esinevad noored vene muusikud, kes elavad Moskvas, Saksamaal, Suurbritannias ja mujal. Tihti kasutavad nad võimalust mõned nädalad Hiiumaal puhata ja Gorjatševi sõnul on just siis ette tulnud, et sportimisvahendeid pole käepärast: “Loodetavasti on rohkemgi neid, kes soovivad puhkust saarel sportides veeta.”
Juunikuust saabki Selverist laenutada rulluiske, tõukerattaid, mopeede, jalgrattaid, sulgpalli- ja lauatennise­reketeid, kiivreid, kaitsmeid jms. Laenutajaks on Hiiumaa tütarlaps Luigi Mälk ning hinnad seda soodsamad, mida pikemaks ajaks sõiduvahend laenutusse võtta.
Järjekorras kaheksas Muusikafestival Hiiumaa Kojutulek kestab tänavu 24.–28. juulini. Esimest korda korraldati festival Hiiumaal 2006. aastal.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411